Tinerii din Rusia: „Suntem sacrificați. Nu mai putem plăti cu smartphone-ul, nu mai putem mânca McDonald's”

09 Apr 2022
Tinerii din Rusia: „Suntem sacrificați. Nu mai putem plăti cu smartphone-ul, nu mai putem mânca McDonald's”

Rețele sociale indisponibile, propagandă omniprezentă, magazine occidentale închise: tinerii ruși și-au văzut viața răsturnată de la începutul războiului din Ucraina. Unul dintre ei, Serghei, 25 de ani povestește pentru postul RTL despre viața lui de zi cu zi.

În Rusia, o populație este victimă a consecințelor războiului din Ucraina. Cei care suferă de pe urma deciziilor președintelui lor Vladimir Putin sunt în special tinerii care sunt conștienți că libertatea lor de gândire este amenințată. În timp ce viața lor era până atunci foarte conectată, acum sunt lipsiți de rețelele sociale.

"Noi tinerii suntem sacrificați. Nu mai avem acces direct la Instagram, Facebook, Twitter, TikTok...", spune Serghei, un rus de 25 de ani care locuiește în Sankt Petersburg, la microfonul RTL. În plus, regretă impactul sancțiunilor occidentale asupra vieții sale de zi cu zi:

"Nu mai putem plăti cu smartphone-ul, doar cash sau cu cardul. Nu mai putem mânca McDonald's, nici nu mai putem cumpăra haine din magazinele noastre preferate".

Un cotidian făcut „dificil de către propagandă”. "La Sankt Petersburg propaganda este foarte agresivă, peste tot sunt afișe cu litera Z, simbolul victoriei. În metrou, sunt anunțuri care ne spun că ceea ce face guvernul este bine pentru țară. Și pe rețelele de socializare, guvernul postează videoclipuri cu proteste în care poliția duce oamenii la închisoare (protestele împotriva statului sunt pedepsite în Rusia)”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră