Pisicile rusești au fost interzise de la competițiile internaționale

05 Mar 2022
Pisicile rusești au fost interzise de la competițiile internaționale

La o săptămână după începerea războiului din Ucraina, sancțiunile împotriva Rusiei continuă. După sportivii ruși, acum pisicile sunt sancționate. Federația Internațională a Felinelor a luat astfel decizia de a interzice toate pisicile rusești de la competițiile sale pentru următoarele trei luni, scrie CNews.

Federația Internațională a Felinelor, care se consideră „Națiunile Unite ale federațiilor feline”, a publicat un comunicat în care s-a declarat profund „șocată și îngrozită” de ofensiva rusă din Ucraina de joi, 24 februarie.

Astfel, „consiliul de administrație consideră că nu poate fi pur și simplu martor la aceste atrocități și să nu poate face nimic”.

El adaugă că nicio pisică „aparținând expozanților care locuiesc în Rusia nu poate fi înscrisă într-o expoziție federativă din afara Rusiei, indiferent de organizația căreia acești expozanți sunt membri”.

Mai mult, nicio pisică din Rusia nu poate fi importată sau înregistrată în carnetele de genealogie.

Prin urmare, aceste noi restricții sunt valabile până la sfârșitul lunii mai, dar vor fi revizuite dacă este necesar, au spus oficialii federației.

În schimb federația a anunțat deja că va ajuta crescătorii de pisici ucraineni prin înființarea unui fond de ajutor.

Sursa: CNews

Alte stiri din Bizar

Ultima oră