„Ai grijă ce spui”: Dmitri Medvedev îi răspunde unui ministru francez care a vorbit despre "război economic total"

01 Mar 2022
„Ai grijă ce spui”: Dmitri Medvedev îi răspunde unui ministru francez care a vorbit despre "război economic total"

După ce ministrul francez al Economiei a declarat că dorește „să provoace prăbușirea economiei ruse”, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte, a răspuns pe Twitter în franceză: „Aveți grija ce spuneți domnilor! Și amintiți-vă că războaiele economice din istoria omenirii s-au transformat adesea în războaie reale.”

"Vom provoca prăbușirea economiei ruse” prin sancțiunile economice impuse, a spus marți, 1 martie, Bruno Le Maire Ministrul Economiei din Franța. Vorbind la postul public de radio Franceinfo, ministrul Economiei a spus că vrea „să ducă un război economic și financiar total împotriva Rusiei” pentru a provoca "prăbușirea economiei".

A mers chiar mai departe, anunțând că „poporul rus va plăti consecințele” și că Statele Unite și Uniunea Europeană sunt „împreună” și „de departe”, „cel mai puternic continent economic și financiar de pe planetă”.

Dmitri Medvedev a răspuns în ​​engleză și în franceză

Pe contul său de Twitter, Dmitri Medvedev, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei (de asemenea, fost președinte și fost prim-ministru al lui Vladimir Putin) l-a avertizat direct pe ministrul Bruno Le Maire, cerându-i „să fie atent la ce spune”.

Un ministru francez a spus astăzi că ne-au declarat război economic. Aveți grijă ce spuneți, domnilor! Și nu uitați că războaiele economice din istoria omenirii s-au transformat adesea în războaie reale”, a scris Dmitri Medvedev

 

In ultimele zile Europa și Statele Unite au multiplicat anunțurile privind sancțiunile împotriva Rusiei pentru a descuraja Moscova să-și continue atacurile asupra Ucrainei. Una dintre cele mai recente măsuri, blocarea activelor în valută străine ale băncii centrale ruse deținute în străinătate, a făcut ca moneda rusă să scadă luni, deoarece mulți oameni s-au grăbit la bancă pentru a retrage numerar.

De urgență, Rusia a interzis luni rezidenților săi să transfere valută străină în străinătate și a forțat exportatorii ruși să-și transforme o mare parte a veniturilor lor în ruble. 

Totalitatea activelor rusești pe care aliații le vor îngheța reprezintă „aproape 1000 de miliarde de dolari”, a indicat marți ministrul Bruno Le Maire.

Sursa:  HuffingtonPost

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră