La cererea lui Zelenski, Visa și Mastercard suspendă toate operațiunile din Rusia

06 Mar 2022
La cererea lui Zelenski, Visa și Mastercard suspendă toate operațiunile din Rusia

Visa și Mastercard aprobă cererea lui Zelensky și interzic toate operațiunile din Rusia, scrie Newsweek. Odată ce interdicția va fi aplicată, cardurile emise în Rusia nu vor funcționa în străinătate, iar cardurile emise în străinătate nu vor funcționa în interiorul Rusiei.

„În vigoare imediat, Visa va lucra cu clienții și partenerii săi din Rusia pentru a opri toate tranzacțiile cu Visa în zilele următoare”, a spus Visa într-un comunicat de presă . 

Al Kelly, CEO-ul Visa, a condamnat războiul ca fiind o „amenințare continuă la adresa păcii și stabilității”, care le cere să „răspundă în conformitate cu valorile noastre”, a spus el într-o declarație.

„Regretăm impactul pe care îl va avea acest lucru asupra colegilor noștri și asupra clienților, partenerilor, comercianților și deținătorilor de carduri pe care îi servim în Rusia”, a spus Kelly. „

„Suntem obligați să acționăm în urma invaziei neprovocate de către Rusia a Ucrainei și a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”, a mai declarat directorul general al Visa.

Mastercard a urmat rapid exemplul, numind războiul Rusiei împotriva Ucrainei „șocant și devastator”. Interdicția Mastercardului va fi similară cu cea a Visa.

„Prin această acțiune, cardurile emise de băncile rusești nu vor mai fi suportate de rețeaua Mastercard. Și orice Mastercard emis în afara țării nu va funcționa la comercianții ruși sau la bancomate”, a spus compania într-un comunicat.

„Au fost și vor continua să fie zile foarte dificile – mai ales pentru angajații noștri și familiile lor din Ucraina; pentru colegii noștri cu rude și prieteni din regiune; pentru colegii noștri din Rusia; și pentru noi ceilalți care ne uităm de departe”, a adăugat compania.

Guvernul ucrainean a cerut anterior companiilor financiare să suspende operațiunile în Rusia, în timp ce forțele lui Putin lovesc zonele rezidențiale din Ucraina

Sursa: Newsweek, FoxNews 

Alte stiri din Externe

Ultima oră