Separatiștii pro-ruși din Donețk spun că un bombardament ucrainean a ucis cel putin 16 persoane într-o staţie de autobuz

14 Mar 2022
Separatiștii pro-ruși din Donețk spun că un bombardament ucrainean a ucis cel putin 16 persoane într-o staţie de autobuz

Separatiștii pro-ruși din Donețk, estul Ucrainei, au declarat luni că o rachetă ucraineană a ucis cel puțin 16 persoane și a rănit aproximativ 20 în centrul acestui mare oraș industrial scrie Agenția France Presse citată de Le Figaro.

Pe contul său Telegram, apărarea teritorială a orașului Donețk a publicat fotografii care arată mai multe cadavre însângerate zăcând pe o stradă, în mijlocul molozului. Se vede și un microbuz cu geamurile sparte.

Inițial, această sursă a susținut că 20 de persoane au fost ucise. Câteva minute mai târziu, ministerul local al Sănătăţii a declarat pe Telegram că a identificat 16 morţi şi 23 răniţi în jurul orei 12:50 (09h50 GMT).

AFP nu a putut verifica acest raport dintr-o sursă independentă.

Potrivit apărării teritoriale a Donețk, apărarea antiaeriană a separatiștilor a interceptat o rachetă ucraineană „Tochka”, ale cărei „fragmente” au atins apoi victimele. Liderul separatist de la Donețk Denis Pușilin a declarat pentru televiziunea rusă că este o rachetă care conține muniții cu dispersie, interzisă de peste 100 de țări din întreaga lume, dar nu de Rusia și nici de Ucraina.

„Dacă (racheta) nu ar fi fost doborâtă, ar fi fost și mai multe victime”, a spus Denis Pușilin. Potrivit acestuia, victimele așteptau la o stație de autobuz, iar alții în fața unui bancomat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră