Războiul din Ucraina: un jurnalist american a fost ucis, un altul rănit

13 Mar 2022
Războiul din Ucraina: un jurnalist american a fost ucis, un altul rănit

Jurnalistul a murit la Irpin, oraș atacat și bombardat mai bine de o săptămână de ruși, scrie Le Figaro

Brent Renaud, un fost jurnalist video al New York Times, în vârstă de 51 de ani, a fost împușcat și ucis în Ucraina, potrivit unui medic și mai multor martori. Se afla în Irpin, la câțiva kilometri nord-vest de Kiev, oraș care fusese atacat și bombardat de ruși de mai bine de o săptămână.

Potrivit corespondentului Le Figaro prezent la Irpin, Brent Renaud se afla în mașină împreuna cu un alt jurnalist și un civil ucrainean. Au fost respinși de la Irpin și s-au repliat pentru a se concentra pe zona Brovary din nord-est. Videojurnalistul american a fost ucis în fața podului care marchează granița dintre Irpin și Boutcha, orașul din urmă fiind deținut de ruși. Cei doi camarazi ai săi au fost răniți, a declarat pentru AFP medicul care a tratat victimele.

Pe Twitter, Cliff Levy, redactor adjunct al New York Times, a declarat că este „profund întristat” de vești. „Brent a fost un fotograf și un regizor talentat”, a adus un omagiu, precizând însă că „nu a fost în misiune pentru New York Times în Ucraina”.

Actualizare:

Jurnalistul american lucra pentru TIME
Potrivit TIME, una dintre principalele reviste săptămânale de știri din Statele Unite, Brent Renaud se afla în zonă de câteva săptămâni lucrând pentru Studiourile TIME la un proiect documentar despre criza refugiaților. „Brent a abordat cele mai dificile povești din lume de spus, adesea alături de fratele său Craig Renaud. Gândurile noastre se îndreaptă către toți cei dragi lui. Este esențial ca jurnaliștii să poată acoperi în deplină siguranță invazia din Ucraina și criza umanitară care a urmat”, a scris conducerea ziarului într-un comunicat de presă publicat duminică seară pe site-ul editorial.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră