Orchestra simfonică din Montréal anulează concertele tânarului pianist rus Alexander Malofeev

14 Mar 2022
Orchestra simfonică din Montréal anulează concertele tânarului pianist rus Alexander Malofeev

Deși nu a dat semne că îl susține pe Vladimir Putin, spectacolele tânărului minune de 20 de ani nu vor fi reprogramate. Societatea de recital din Vancouver a exclus, de asemenea, vizita programată pentru august, scrie Le Figaro.

Dezamăgire pentru tânărul pianist. Deja respins de către Societatea de Recital din Vancouver în legătură cu venirea sa în august, acum Alexander Malofeev își vede anulate și concertele programate pentru martie de Orchestre symphonique de Montréal unde urma să interpreteze Concertul pentru pian nr. 3 al lui Serghei Prokofiev. În ciuda „colaborării excelente cu domnul Malofeev”, din cauza „întinderii repercusiunilor grave asupra populației civile ale invaziei Ucrainei de către armata rusă”, își justifică decizia instituția canadiană într-un comunicat de presă.

„Orchestra consideră că ar fi nepotrivit să-l găzduiască pe domnul Malofeev în această săptămână. Totuși, continuăm să credem că este important să ne menținem relațiile cu artiștii, indiferent de naționalitatea lor, care poartă mesaje de pace și speranță și sperăm să putem primi acest artist excepțional atunci când contextul este potrivit, spune Orchestra Simfonică din Montréal într-un comunicat de presă.

Dirijorul american Michael Tilson Thomas nu-și ascunde dezamăgirea. „Am fost atât de fericit să lucrez pentru prima dată cu extraordinarul tânăr pianist Alexander Malofeev la Montreal, deplânge el. Este regretabil că situațiile politice au făcut acest lucru imposibil. Va fi o bucurie să colaborez cu el în viitorul apropiat”. 

Confruntat cu aceste anulări în cascadă, tânărul minune se trezește confruntat cu solicitări din partea jurnaliștilor care îi cer să le vorbească despre conflictul în curs.

„Mă simt foarte inconfortabil în legătură cu acest lucru și, de asemenea, cred că poate afecta familia mea din Rusia. (…) Sincer, singurul lucru pe care îl pot face acum este să mă rog și să plâng”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, pianistul nu a dat semne de sprijin pentru acțiunile lui Vladimir Putin. „Cel mai important lucru acum este să oprim sângele. Tot ce știu este că răspândirea urii nu va ajuta, ci doar va provoca mai multă durere.” a mai scris el pe facebook.

Orchestra simfonică din Montréal își mentine însa întregul program fără interpretarile lui Alexander Malofeev care nu va fi înlocuit. În semn de sprijin, instituția intenționează să facă și o donație poporului ucrainean.

Sursa:Le Figaro

Alte stiri din Muzica

Ultima oră