Zelensky: „Dacă nu ne închideți cerul rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru, pe teritoriul NATO"

14 Mar 2022
Zelensky: „Dacă nu ne închideți cerul rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru, pe teritoriul NATO"

„Dacă nu ne blocați cerul, este doar o chestiune de timp, rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru, pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor țărilor NATO.”, a spus Zelensky într-un video difuzat la scurt timp după miezul nopții de duminică, scrie SkyNewsZelensky a mai spus că Ucraina simte sprijinul altor țări, numind Bulgaria, Slovacia, Cehia, România, Polonia și Marea Britanie.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un alt discurs duminică seară, despre ceea ce el descrie drept „a 18-a zi a războiului nostru pentru viață, pentru Ucraina, pentru independență”.

El a vorbit despre atacul de lângă granița poloneză, spunând: „Acolo nu se întâmpla nimic care să amenințe teritoriul Federației Ruse”.

„Anul trecut, am avertizat clar liderilor NATO că, dacă nu ar exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, ar începe un război. Aveam dreptate.

„Spun de multă vreme că Nord Stream este o armă care va lovi Europa. Acum este evident.

"Și acum repet din nou - dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești să cadă pe teritoriul dvs., pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor țărilor NATO."

El a vorbit despre moartea jurnalistului american Brent Renaud, descriind-o drept un „atac deliberat al armatei ruse” și despre o vizită anterioară la un spital ucrainean, unde sunt îngrijiți militari răniți, spunând: „Apropo, militarii ruși de la Ryazan sunt tratați în același spital."

"Este în aceeași secție cu apărătorii noștri, primește același ajutor de la aceiași medici. În ciuda a ceea ce fac acești tipi. Împotriva noastră, împotriva Ucrainei. Dar medicii ucraineni i-au salvat. Și asta este evident. Pentru că sunt oameni. Nu sălbatici. Și trebuie să trecem prin acest război ca să rămânem cu toții oameni”.

El a spus: „Am întâlnit acolo la punctul de control o persoană extraordinară care ne sprijină în fiecare zi apărătorii și le aduce zilnic câte o oală de borș. Chiar delicios! Cu adevărat ucraineană. Din toată inima.

„Știu că statul nostru s-a bazat pe astfel de oameni de secole. Datorită acestor oameni vom supraviețui oricăror zile întunecate. Pentru că suntem împreună și ne protejăm întotdeauna propriul popor. Și propria noastră proprietate. NU pentru bani. Fără constrângere. NU ca cei care au venit la noi. Doar pentru că suntem ucraineni."

Zelensky a spus că Ucraina simte sprijinul altor țări, numind Bulgaria, Slovacia, Cehia, România, Polonia și Marea Britanie.

În ceea ce privește eforturile de a aranja o întâlnire între el și președintele rus Vladimir Putin, el a spus că aceasta este „o cale grea, dar este nevoie de această cale”.

El a spus că unele coridoare umanitare au avut succes în timpul zilei, cu excepția notabilă a Mariupol, care a fost perturbată de trupele ruse.

„Dar vom încerca din nou până ne putem ajuta oamenii”, a spus el. "Pentru că sunt ai noștri. Mariupolul nostru. Mariupolul eroic. Ucrainenii!"

El a concluzionat: „Trecem prin cel mai rău calvar din istoria noastră. În viața noastră."

"Protejăm cel mai prețios lucru pe care îl avem. Trebuie să rezistăm. Trebuie să luptăm. Și vom câștiga. Știu asta. Cred în asta."

Sursa:SkyNews

Alte stiri din Externe

Ultima oră