Coreea de Nord se declară gata de război cu americanii

11 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Coreea de Nord se declară gata de război cu americanii

Zilele trecute, Statele Unite ale Americii surprindeau cumva comunitatea internaţională prin mutarea mai multor nave de război în apropierea peninsulei coreene. Mutarea navelor avea loc la scurt timp după atacul aerian american asupra bazei al-Shaayrat şi după reluarea discursului dur al preşedintelui american Donald Trump la adresa Phenianului.

Acum, după trimiterea portavionului american către peninsula coreeană, regimul de la Phenian se declară gata de război.

Coreea de Nord a denunţat marţi trimiterea grupului aeronaval american în zonă.

”Nu cerşim niciodată pentru pace, dar vom lansa cele mai dure contracţiuni împotriva unor provocări, tocmai pentru a ne apăra prin forţa puternică a armelor şi de a păstra calea aleasă de noi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pentru agenţia KCNA.

Mai mult, purtătorul de cuvânt a precizat că regimul nord-coreean este pregătit să reacţione la orice mod de război dorit de Statele Unite.

Anunţată imediat după atacul din Siria, această decizie americană este interpretată drept o demonstraţie de forţă a Administraţiei Trump, care s-a declarat gata să schimbe datele problemei în cazul programelor nucleare şi balistice nord-coreene, scrie bfmtv.com.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră