Fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, a fost ASASINAT!

14 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, a fost ASASINAT!

Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Jong Nam, în vârstă de 45 de ani, a fost asasinat în Malaezia, a confirmat poliţia locală, citată de Reuters. Cauza oficială a decesului rămâne pentru moment necunoscută, dar există informaţii potrivit cărora acesta ar fi fost otrăvit de agenţi nord-coreeni.

Anterior, surse poliţieneşti declaraseră pentru Reuters că un bărbat neidentificat a murit în drum spre spital, de la aeroportul din Kuala Lumpur. Ulterior s-a confirmat faptul că este vorba despre Kim Jong-nam, fratele vitreg mai mare al liderului de la Phenian.

Potrivit agenției Yonhap, care citează o sursă guvernamentală de la Seul, Kim Jong Nam a fost ucis luni dimineață în Malaezia. Sursa nu a oferit alte detalii.

Pe de altă parte, postul de televiziune TV Chosun, citând mai multe surse guvernamentale sud-coreene, a relatat că fratele lui Kim Jong-un a fost atacat "cu ace otrăvite", pe aeroportul din Kuala Lumpur, de două femei despre care se crede că sunt agenți nord-coreeni și care au reușit să fugă de la locul faptei.

Kim Jong-nam este fiul cel mai mare al defunctului lider nord-coreean Kim Jong-il și a emigrat în China în 1995, trăind de atunci în China și în Macao.

El s-a născut din relația extraconjugală a lui Kim Jong-il cu actrița sud-coreeană Sung Hae-rim, decedată la Moscova.

Alte stiri din Externe

Ultima oră