Donald Trump are un nou consilier prezidenţial pentru securitate naţională

21 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Donald Trump are un nou consilier prezidenţial pentru securitate naţională

Generalul-locotenent Herbert Raymond McMaster a fost numit consilier prezidențial pentru securitate națională de către președintele Statelor Unite, Donald Trump. McMaster, care are 54 de ani, este un militar de carieră, respectat pentru inteligența sa și pentru realizările din timpul războiului din Irak.

Într-o intervenție-surpriză de la reședința sa din Mar-a-Lago (Florida), Trump, însoțit de McMaster, l-a caracterizat pe noul său consilier ca "un om cu extraordinar talent și extraordinară experiență".

McMaster îl înlocuiește pe Michael Flynn, care a fost nevoit să demisioneze după ce presa americană a dezvăluit că acesta a discutat cu ambasadorul rus la Washington imediat după ce Barack Obama a expulzat 35 de diplomați ruși din Statele Unite.

În 1991, când avea gradul de căpitan, el a comandat un efectiv mic din cadrul unui regiment de blindate care a distrus o forță superioară a Gărzii Naționale irakiene, într-una din cele mai mari bătălii cu tancuri de după al doilea război mondial. Are un titlu de doctor și, potrivit Reuters, este respectat atât ca tactician, cât și pentru gândirea sa strategică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră