Coreea de Nord testează nervii lui Trump: a lansat o rachetă balistică

12 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Coreea de Nord testează nervii lui Trump: a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, a anunțat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare"care vizează să testeze Administrația președintelui american, Donald Trump.

Racheta a fost lansată în jurul orei locale 07.55, duminică (22.55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei (denumită de sud-coreeni Marea de Est)..

Racheta a parcurs circa 500 de kilometri, iar apoi a căzut în mare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. "Tipul exact al acestei rachete balistice trebuie încă să fie determinat", a adăugat el, potrivit ouest-france.fr.

Potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap, armata Coreii de Sud apreciază că Phenianul ar fi putut testa o rachetă cu rază medie de acțiune Musudan.

Pentru Ministerul Apărării de la Seul, tirul de duminică "vizează să atragă atenția mondială spre Coreea de Nord, evidențiind capacitățile sale nucleare și în domeniul rachetelor".

Acesta este primul tir cu rachetă balistică efectuat de regimul nord-coreean după alegerea lui Donald Trump la președinția SUA.

În octombrie 2016, Coreea de Nord a lansat în două rânduri rachete Musudan de la aceeași bază aeriană.

Armata SUA a confirmat că a detectat un test cu rachetă al Coreii de Nord și evaluează lansarea, conform declarației, de la Washington, a unui oficial al Apărării.

Testul a avut loc în timpul vizitei premierului japonez, Shinzo Abe, în Florida, Statele Unite, unde s-a întâlnit vineri cu președintele american, Donald Trump, care a promis întărirea alianței de apărare în fața amenințărilor Coreii de Nord.

Președintele american, Donald Trump, a asigurat Japonia de susținerea totală a SUA după tirul cu rachetă balistică efectuat duminică dimineața de Coreea de Nord, în ciuda rezoluțiilor ONU.

"Vreau ca toată lumea să înțeleagă și să fie conștientă de faptul că Statele Unite sunt în spatele Japoniei, marele său aliat, în proporție de 100%", a declarat Trump, într-o scurtă alocuțiune în Florida.

"Ultimul tir cu rachetă al Coreii de Nord este absolut intolerabil", a declarat, cu câteva secunde mai înainte, de pe același podium, prim-ministrul japonez, Shinzo Abe.

Alte stiri din Externe

Ultima oră