Sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași: Se lansează volumul de poezie ,,Lumea prin ochelarii tăi”!

16 Mar 2023 | scris de C.M.
Sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași: Se lansează volumul de poezie ,,Lumea prin ochelarii tăi”!

Vineri, 17 martie, la ora 12.00, la Sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi, va avea loc lansarea volumului de poezie ,,Lumea prin ochelarii tăi” – autor Costică Ciocan. Volumul a apărut la Editura Neverland. Evenimentul va avea loc la Sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi, Casa cu absidă ,,Laurenţiu Ulici”, Str. Grigore Ureche nr. 7 din Iaşi şi va fi moderat de poetul Cassian Maria Spiridon, împreună cu Marius Chelaru şi Adi Cristi.

„Lumea, pandemia, spectacolul naturii, timpul, cuvintele, amintirile despre părinți și iubite, fulgurantele secvențe citadine alcătuiesc o uimitoare diversitate de căutări și de preocupări. Totul se oferă privirii dornice de sens și totul se adresează spiritului pregătit să analizeze. Oralitatea lejeră, împinsă până la familiaritate prin ironie, umor, ludic persuasiv, caracterul narativ al poemelor care pot evolua de la aspectul unor mici anecdote, până la adevărate romane în versuri sunt alte constante ale versurilor lui Costică Ciocan”, evidențiază prof. Eugenia Driscu.

COSTICĂ CIOCAN s-a născut la 20 septembrie 1993, în Iaşi. A absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” (2016) şi ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2018), profesând ca judecător la Judecătoria Iaşi.

A debutat literar cu volumul de poezii Lumea prin ochelarii tăi (Editura Neverland, 2021) pentru care a obţinut premiul pentru debut „Traian Olteanu” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iaşi. În 2022 a publicat cel de-al doilea volum de poezie Memento pentru trecut (Editura Neverland), cu o prefaţă scrisă de Alexandra Gheorghe şi Savu Popa. Poeziile au fost premiate şi în cadrul mai multor concursuri şi festivaluri literare naţionale.

Alte stiri din Carte

Ultima oră