Românca Anca Stuparu vine special de la New York, pentru a se întâlni cu cititorii la Bookfest. Prezentare și autografe la cartea „Tăișul cuvintelor”

26 Mai 2024
Românca Anca Stuparu vine special de la New York, pentru a se întâlni cu cititorii la Bookfest. Prezentare și autografe la cartea „Tăișul cuvintelor” Galerie foto (6)

Editura Curtea Veche Publishing are un program de evenimente, în care sunt incluse lansări de cărți care vor fi prezentate în premieră la Bookfest, dar și lansări speciale și dezbateri ale unor titluri care s-au impus în ultima perioadă. 

Anca Stuparu, prezentare și autografe la cartea „Tăișul cuvintelor”, la Bookfest, pe 2 iunie

 

Autoarea, Anca Stuparu, vine special de la New York pentru a se întâlni cu cititorii români și pentru a citi din volumul bilingv: Tăișul cuvintelor. O colecție de haikuuri | The Blade of Words. A Collection of Haikus.

Continentele interioare ale poeziei, declinate în două limbi și prinse în stampa celor șaptesprezece silabe ale poemului medieval japonez. Introdusă de Sabina Yamamoto, imagini artistice de Marie Christine Katz, această carte bilingvă a lui Haikus poate fi precomandă la editura Curtea Veche Publishing.

Toate fondurile donate campaniei Curtea Veche de promovare a literaturii în zonele subservite. Livrările se vor efectua începând cu 10 ianuarie!

 

"Mulțumim jurnaliștilor și scriitorilor care participă la lansările Curtea Veche Publishing de la Bookfest 2024: Simona Antonescu, Alina Purcaru, Cătălin Striblea, Florina Pîrjol, Luminița Corneanu, Loreta Popa, Vasile Ernu, Marius Constantinescu. Alese mulțumiri și pentru traducătorii care vin la lansări, susținând cărțile traduse: Anca-Maria Pănoiu, Andreea Florescu, Ioana Gabriela Dumitrescu, Antoaneta Olteanu, Gabriela Georgescu, Alexandru M. Călin", a precizat editura Curtea Veche Publishing.

 

 

Anca Stuparu, o lume între medicină și literatură

 

  • Anca Stuparu s-a născut la 31 martie 1974 la Lugoj, în județul Timiș.Absolventă a Universitățiide Vest din Timișoara, secția Franceză-Germană, Anca Stuparu locuiește în Statele Unite din 1998.
  • Debutul său literar a fost în 1998, în Revista de Literatură și Spiritualitate  RomânoAmericană Lumină Lină. A publicat în revistele Scrisul Românesc, Matricea Românească și Orizont.
  • În Statele Unite, Anca a publicat poezii în revista Humanities, iar în Canada în Observatorul Cultural.
  • În Noiembrie 2018, a publicat la Timișoara volumul bilingv de poezie De pe alt mal/From Another Shore. Poeziile ei fac parte din Antologia bilingvă a lui Daniel Ioniță Poezia Românească de la Origini până în Prezent.
  • A publicat la Editura Curtea Veche Publishing cartea ,,Povestirile unor şcolari zvăpăiaţi. Amintiri pandemice”, toate veniturile obţinute din vânzarea cărţii fiind donate Fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei, pentru a veni în sprijinul copiilor cu boli incurabile.

 

 

Marie Christine Katz, imaginație, creație, performanță

 

  • Marie Christine Katz lucrează interdisciplinar și se concentrează pe performance și instalație, abordând în creațiile sale probleme de mediu și sociopolitice cu impact regional și global. Proiectele ei sunt deschise, dezvoltându-se în timp.
  • Caută adesea să implice publicul, să-i facă pe oameni să-și împărtășească poveștile și totodată să colaboreze cu artiști axați pe diferite domenii. Spectacolele sale sunt completate de răspunsurile trecătorilor la întrebările pe care li le adresează.
  • Marie Christine creează costume și obiecte din diferite materiale, cum ar fi scamele din uscătoare, țesături, umerașe, diverse fire, ceară sau sârmă, iar ca medii de expresie folosește arta video, fotografia, sunetul și rețelele de socializare.
  • Marie Christine moderează ateliere care încurajează ciclismul și interacțiunile umane (vezi @mck_workinprogress pe Instagram). În plus, organizează plimbări participative cuoameni din diferite colțuri ale lumii, prin Twitter (vezi @mcayer) și Instagram Live (vezi @letstakeawalk_world).
  • Proiectul #DancingAlonewithMyShadow a început în pandemie și poate fi accesat pe Instagram (@dancingalonewithmyshadow). Plimbările, mișcarea, dansul, vocea, textul și improvizațiile modelează continuu ceea ce artista prezintă publicului.
  • Marie Christine are o licență în artă la Empire State College și a terminat trei ani cu frecvență la New York Studio School, urmând cursurile de actorie de la The Bruce Ornstein Theatre. Continuă să studieze vocea, mișcarea, teatrul și dansul în diferite situații.
  • Marie Christine a avut ocazia să cânte alături de alți artiști, ca parte din proiectele lor, printre care Daniel Allen Nelson, grupul Object Collection și Susana Cook. În plus, a făcut figurație pentru Metropolitan Opera și a jucat în piese de teatru, filme și videoclipuri muzicale.
  • A participat la rezidențe artistice precum The Field (2010), Art Omi (2011) și a fost beneficiară a programului LMCC. A avut expoziții la Bronx River Art Center, în cadrul proiectului Velada Santa Lucía Venezuela, la AiOP, Northside Art (cu Consulatul General al Elveției), Brooklyn Arts Festival, Bergen International Festival, Chashama Gallery, Nicosia International Festival, Dixon Place Upstairs, NYSS. A jucat la Ivy Brown Gallery, Local Project, Plaxall Gallery și White Box.
  • În plus, Marie Christine a moderat ateliere de performance creativ la The Fountain House Gallery și Ivy Brown Gallery. Din 2009, moderează performance-ul interactiv Let’s Take a (Virtual Twitter Guided) Walk, proiect al cărui episod cu numărul 57 (LTAW #57) a fost prezentat recent la Oxford, Anglia, în cadrul Marmalade Festival.
  • Proiectul #DancingAlonewithMyShadow a fost selectat pentru EnTránsito Festival din Sant Antoni de Portmany, Ibiza. Marie Christine s-a născut și a crescut în Elveția, dar locuiește de multă vreme la New York.

 

 

 

Alte stiri din Carte

Ultima oră