Pentagonul vede „un număr în creștere” de OZN-uri pe cer

18 Mai 2022
Pentagonul vede „un număr în creștere” de OZN-uri pe cer

Un „număr în creștere” de obiecte neidentificate a fost raportat pe cer timp de douăzeci de ani, a declarat marți un oficial de la Pentagon aleșilor americani, fără a ajunge până la a confirma prezența vieții extraterestre, scrie AFP citata de LaVoixduNord

Pentru prima dată în mai bine de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate”.

„De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate”, a declarat Scott Bray, director adjunct de informații pentru Marina SUA.

Oficialul a atribuit creștere „eforturilor ample” ale armatei americane dedicate „destigmatizării actului de raportare a observațiilor” și progresului tehnologic. Cu toate acestea, el a indicat că nu a detectat nimic „care ar putea sugera o origine non-terestră” pentru aceste fenomene. Dar nici nu a exclus definitiv posibilitatea.

Oficialii Pentagonului care depun mărturie la o audiere a subcomisiei Camerei de marți au arătat un videoclip clasificat anterior cu un fenomen aerian neidentificat, o imagine color trecătoare a unui obiect sferic reflectorizant care trece cu viteză pe lângă un avion de luptă militar, scrie NewYorkTimes

Punctul culminant al audierii a fost o imagine de o fracțiune de secundă, filmată anul trecut prin fereastra unui avion de luptă FA-18, a unui obiect sferic în depărtare. De asemenea, pilotul a raportat că a observat un obiect. Rămâne neexplicat și este un exemplu al cât de dificil este să determinați ce poate arăta un scurt videoclip.

Oficialii Pentagonului au redat și un videoclip și au afișat o imagine realizată prin lentile pe timp de noapte, care arăta triunghiuri verzi strălucitoare mișcându-se prin aer. Primul videoclip, filmat pe Coasta de Vest în 2019, a nedumerit oficialii militari. Dar micile triunghiuri din cea de-a doua înregistrare, realizată anul acesta pe Coasta de Est, au fost determinate a fi drone, aspectul înfricoșător fiind un artefact al lentilei folosite pentru a produce imaginile.

„De data aceasta, alte mijloace ale marinei americane au observat și sisteme aeriene fără pilot în apropiere și acum suntem în mod rezonabil încrezători că aceste triunghiuri se corelează cu sistemele aeriene fără pilot din aer”, a declarat Scott W. Bray, director adjunct al informațiilor navale.

Potențială amenințare la adresa securității naționale”
În iunie 2021, serviciile de informații americane susțineau deja într-un raport mult așteptat că nu există nicio dovadă a existenței extratereștrilor, recunoscând în același timp că zeci de fenomene observate de piloții militari nu puteau fi explicate. Unele ar putea fi justificate de prezența dronelor sau a păsărilor care creează confuzie în sistemele radar ale armatei americane. Altele ar putea proveni din testele de echipamente sau tehnologii militare efectuate de alte puteri, precum China sau Rusia.

Armata și serviciile de informații americane sunt interesate în primul rând să determine dacă aceste „fenomene aeriene neidentificate” pot fi legate de amenințări împotriva Statelor Unite.

„Fenomenele aeriene neidentificate constituie o potenţială ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a avertizat alesul democrat André Carson, şeful comisiei parlamentare din spatele audierii. „Și ar trebui tratați ca atare. »

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră