Shanghai identifică o nouă subvariantă Omicron

10 Iul 2022
Shanghai identifică o nouă subvariantă Omicron

Orașul Shanghai a descoperit un caz de COVID-19 care implică o nouă subvariantă Omicron BA.5.2.1, a declarat un oficial într-o ședință de informare duminică, semnalând complicațiile cu care se confruntă China pentru a ține pasul cu noile mutații pe măsură ce își urmărește politica „zero-COVID”, scrie Reuters

Cazul, găsit în districtul financiar Pudong pe 8 iulie, a fost legat de un caz din străinătate, a declarat Zhao Dandan, vicedirector al comisiei de sănătate a orașului.

Shanghai, în estul Chinei, a ieșit dintr-un blocaj care a durat aproximativ două luni la începutul lunii iunie, dar a continuat să impună restricții dure, blocând clădiri și ansambluri de îndată ce apar noi lanțuri de transmisie potențiale.

„Orașul nostru a continuat recent să raporteze mai multe cazuri pozitive transmise local (de COVID-19), iar riscul de răspândire a epidemiei în societate rămâne foarte mare”, a avertizat Zhao, de la Comisia de sănătate din Shanghai.

El a spus că rezidenții din mai multe districte importante din Shanghai vor fi supuși a două runde de teste COVID, în perioada 12-14 iulie, în încercarea de a controla potențialele noi focare.

Varianta Omicron BA.5, care provoacă un nou val de infecții cu COVID-19 în străinătate, a fost descoperită pentru prima dată în China pe 13 mai la un pacient de sex masculin în vârstă de 37 de ani care zbura la Shanghai din Uganda, potrivit Centrului Chinez pentru Prevenirea și controlul bolilor.

S-a demonstrat că varianta BA.5 are o rată accelerată de transmitere și o capacitate de evadare imunitară îmbunătățită, a declarat Yuan Zhengan, membru al grupului consultativ de experți al orașului pentru prevenirea COVID, vorbind la briefingul de duminică.

Dar vaccinarea este încă eficientă în prevenirea ca BA.5 să provoace boli grave sau deces, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră