Prietenii din Arena AS. Jurnalistul sportiv Ionel Stoica  lansează o carte-eveniment cu povești inedite despre  personalități sportive marcante. Ilie Dumitrescu, Mihai Leu și Florin Răducioiu, prezenți la lansare

08 Oct 2022 | scris de M.R.
Prietenii din Arena AS. Jurnalistul sportiv Ionel Stoica  lansează o carte-eveniment cu povești inedite despre  personalități sportive marcante. Ilie Dumitrescu, Mihai Leu și Florin Răducioiu, prezenți la lansare Galerie foto (2)

Vineri, 14 octombrie 2022, Editura Neverland, parte a Grupului editorial Universul Juridic, organizează evenimentul de lansare a unei noi apariții editoriale de excepție, Prietenii din Arena AS, carte ce poartă amprenta cunoscutului jurnalist sportiv Ionel Stoica. În cele peste 170 de pagini ale cărții, autorul a strâns amintirile sale cu oameni cunoscuți și apreciați pentru cariera lor sportivă și amprenta lăsată în istoria sportului românesc. Printre ei: Nicolae Dobrin, Ion Alecsandrescu, Dan Coe, Mihai Leu, Nicolae Rainea, Marcel Răducanu, Gheorghe Hagi și mulți alții.

Ilie Dumitrescu, Mihai Leu și Florin Răducioiu se numără printre invitații care-i vor fi alături lui Ionel Stoica în ziua lansării, mergând împreună pe drumul poveștilor care rămân, dincolo de vremuri și de oameni, pentru istorie. Jurnalistul sportiv - cel care și-a pus viața în slujba televiziunii - nu se oprește aici cu surprizele editoriale. Pentru 2024, când se vor împlini 30 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc, locul 5 în lume la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, are în lucru o carte document: "A fost odată ca niciodată, în America!"

Evenimentul se va desfășura la librăria Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-14, București), cu începere de la ora 16:00

 Alături de autor, printre invitații-speciali ai lansării se numără personalități de renume din sportul românesc, și nu numai: Ovidiu Ioanițoaia, Mihai Leu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Cristian Bivolaru, Țiți Dumitriu, Dan Bittman & Tino Furtună, alături de rude și prieteni ale personalităților prezentate în carte.

La ceremonie este programat și un moment artistic de excepție, ce va fi susținut de violoncelistul Adrian Naidin. Cartea poate fi achiziționată, la preț special, din librăria online a Editurii Neverland. Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție, prin e-mail, la adresa pr@neverland.ro. 

„Poveştile adevărate nu se uită niciodată. Ele se transformă într-un fluviu viu de emoții ce străbate timpul. Trecând din inimă în inimă, din memorie în memorie, ele îşi cer dreptul la nemurire aureolând imaginea eroului lor. Prin această carte îndrăznesc să propun o inedită reîntâlnire cu personaje cunoscute, unele de largă notorietate, din fascinanta lume a sportului, sau având neştiute legături cu aceasta. O lume de care am fost legat aproape întreaga viață. Lucruri poate ştiute, dar mai ales mai puțin ştiute.

Întâmplări, experiențe personale, mărturisiri care se cereau rostite vin să nuanțeze şi poate să dea noi şi nebănuite 
«culori» imaginii lor publice. Sunt întâmplări pe care nu este corect să le păstrez doar pentru mine. Ele se cer cunoscute tocmai pentru întregirea portretului unor îndrăgiți şi populari oameni pe care viața şi profesia mi-au dat şansa să-i cunosc şi să le fiu alături de-a lungul anilor, onorându-mă cu prietenia lor”, a notat autorul, în prefața lucrării.

Ionel Stoica, o viață în Televiziunea Română

Născut în cartierul bucureștean Obor, la câteva sute de metri de stadionul legendarei echipe Unirea Tricolor București, de lângă Gara de Est, Ionel Stoica i-a avut vecini în Baicului pe marii fotbaliști Gheorghe Constantin "Profesorul" și Titus Ozon "Vrăjitorul din Obor". A lucrat 37 de ani în Televiziunea Română. Din 1978 până în 1990 la redacția Tineret - copii, apoi din 1990 până în 2015 la Departamentul Sport.

Peste 20 de ani a organizat și coordonat programele conexe și transmisiunile directe de la cele mai mari evenimente sportive: Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene de Fotbal.

Cicluri de emisiuni și manifestări inițiate și realizate de-a lungul anilor pe TVR 1 și TVR 2: REPRIZA A III A, ARENA AS, FOTBAL-SHOW, GALA FOTBALULUL ROMÂNESC, MISS FOTBAL, FANTEZIILE PELUZEI, STELE PRINTRE STELE, TROFEUL VISAT.

 A făcut parte din Delegația României la Campionatul Mondial de Fotbal 1994. A colaborat cu materiale și rubrici sportive la diverse publicații: OBSERVATOR, ZIG-ZAG MAGAZIN, FOTBAL PLUS, SAPTÂMANA, REALITATEA SPORTIVĂ, OPUS.

 Imediat după 1990 a pus bazele și a fost redactor șef al primei reviste-magazin color, PELUZA.

O bună parte dintre amintirile și experiențele personale se regăsesc într-o carte inedită apărută în septembrie 2022: PRIETENII DIN ARENA AS (întâmplări neștiute cu Ivan Patzaichin, Nicolae Dobrin, Gheorghe Hagi, Mihai Leu, Marcel Răducanu, Dan Spătaru și alții). 

Alte stiri din Carte

Ultima oră