Băla Fest, Festivalul de la țară, va avea loc în Comuna Băla, județul Mureș, în weekendul 22-24 Iulie 2022. Gianina Corondan va prezenta cele trei zile de festival

21 Iul 2022 | scris de Mara Răducanu
Băla Fest, Festivalul de la țară, va avea loc în Comuna Băla, județul Mureș, în weekendul 22-24 Iulie 2022. Gianina Corondan va prezenta cele trei zile de festival Galerie foto (6)

Cea de-a IV-a ediție a Băla Fest, Festivalul de la țară, va avea loc în Comuna Băla, județul Mureș, în weekendul 22-24 Iulie 2022. Băla Fest este un festival boutique de 3 zile cu muzică bună, proiecte culturale, distracție, ateliere de creație și mâncare delicioasă, dar și sănătoasă! Prezentatoarea festivalului a fost de la bun început și va fi Gianina Corondan. 

Gazdele acestui proiect sunt Georgiana Teers (hair-stylist pentru vedete precum Kylie Minogue, Pussycat Dolls, Bono, etc, prezentă constant la festivaluri precum cel de la Cannes) și Steve Teers (editor de filme documentare pentru televiziuni britanice, membru în jurii de specialitate de la diverse festivaluri, scenarist, un autodidact care cântă la orice instrument).

Băla Fest este mult mai mult decât un simplu festival. Este de fapt un proiect social care își dorește să promoveze România, să revitalizeze satul românesc, să păstreze meșteșugurile vechi, să perpetueze tradițiile românești, transmise din moși - strămoși, să păstreze și să conserve casele vechi, tradiționale. Și nu în ultimul rând să aducă tot mai mulți turiști atât din România cât și din afara țării care să viziteze satele din zonă, și, de ce nu, să și investească în case vechi sau alte mici afaceri.

"De aceea am și înființat un ONG, Asociația Băla Fest, pentru a putea promova și susține mai bine toate aceste valori în care noi credem cu strășnicie! 

Atributele festivalului nostru sunt: Cazare în case vechi, tradiționale, dar se paote face și camping la cort, rulotă sau autocaravană. Ateliere meșteșugărești. Teatru medieval, cu cavaleri și domnițe, pentru adulți și copii. Mâncare simplă, naturală, foarte gustoasă. Muzică bună, de toate genurile, pentru toate vârstele, în așa fel încât toată lumea să danseze și să se distreze. Sesiuni de improvizație artistică, la care participă și publicul. Yoga. Festival child-friendly și pet-friendly. Jocuri și concursuri. Foc de tabără în fiecare noapte, cu cântece, povești, improvizații, glume.

În jurul acestui proiect s-a creat o familie frumoasă, compusă din artiști talentați din toate domeniile, oameni de calitate care își doresc ca și noi să creăm o comunitate unită. Iar familia Băla Fest crește de la an la an, pe măsură ce oamenii aud de festivalul nostru", se arată în comunicatul trimis de organizatorii festivalului. 

PROGRAM ȘI INVITAȚI Băla Fest 2022:

●Vineri, 16:00 - 22:00

-Marian Someșan, acompaniat de soția sa, Maria Antonia Someșan - lieduri acompaniate de muzică la pian;
-Asociația Culturală ”Flori de pe Mureș” - lansarea oficială a proiectului ”The very heart of Transylvania”, video-proiectarea unui documentar despre cei mai renumiți meșteșugari din județul Mureș;
-Noi2 - trupă de cover-uri pop, jazz, blues, soul, funk;
-Lansarea volumului ”Istorie cu Gust” - o enciclopedie gastronomică a județului Mureș;
-Maria Veronica Pop - muzică populară;
-Gizella Ianko - muzică ușoară și populară;
-Recital al elevilor domnului profesor de canto Marian Someșan - muzică ușoară;
-DJ Danielo - disco party;
-Foc de tabără.

●Sâmbătă, 09:00 - 22:00

-Gianina Corondan - MC Băla Fest;
-Mercenarii din Asserculis - teatru medieval cu cavaleri și domnițe, piese de teatru pentru copii, concursuri, jocuri, spectacol cu elemente pirotehnice (nu artificii!);
-Țapinarii - folk alternativ;
-Dublu Click - pop-rock;
-Lavinia Iulia Falcan - demonstrație live de pictură murală;
-Teddy Tudoroiu, Angela Mariașiu - muzică folk;
-Diana German, Lorena Vlad  - muzică populară;
-IncrEdible - ateliere de micogastronomie și despre magia ciupercilor;
-IKWE Studio - Yoga cu Paula Tonea;
-Petruț Chirteș - atelier și expoziție sculpturi în lemn;
-Maria German, Mariana Herenean - atelier de țesut ie și expoziție;
-Bee’s 4 Kids - atelier de apicultură;
-Mariana Roșca - atelier și expoziție împletituri din cânepă;
-Irika - atelier și expoziție de obiecte croșetate;
-Damalida, lavandă de Bălcaciu - atelier și expoziție articole din lavandă;
-360 Selfie Video Booth Experience - filmări video la 360 de grade;
-Wood Works by Demeter János - atelier și expoziție de sculptură lemn;
-Blanche Art Boutique - atelier și expoziție de pictură;
-Meșterit de Codru - obiecte din pastă polimerică;
-Recital al elevilor domnului profesor de canto Marian Someșan - muzică ușoară;
-Atelier de făcut pâine la cuptor cu lemne tradițional;
-Foc de tabără.

●Duminică, 09:00 - 20:00

-Flow.Strings - muzică clasică;
-Mercenarii din Asserculis - teatru medieval cu cavaleri și domnițe, piese de teatru pentru copii, concursuri, jocuri, spectacol cu elemente pirotehnice (nu artificii!);
-Iuliu Andrei Romanică, Veronica Maier, Narcisa Balla și Ana Georgeta Balla, Maria Sântean Faghiura, Letiția Blaga - muzică populară;
-Ansamblul ”Floricică de pe Tău” - Fărăgău, Ansamblul Folcloric ”Hora” - Ungheni, Ansamblul Folcloric ”Coronița” Solovăstru - dansuri și cântece populare;
-IncrEdible - atelier de inițiere în micologie pentru copii; 
-Wood Works by Demeter János - atelier și expoziție de sculptură lemn;
-Blanche Art Boutique - atelier și expoziție de pictură;
-Patricia Kudo și Murasaki Design - prezentare de modă sustenabilă;
-Maria German, Mariana Herenean - atelier de țesut ie și expoziție;
-Mariana Roșca - atelier și expoziție împletituri din cânepă;
-Irika - atelier și expoziție de obiecte croșetate;
-Damalida, lavandă de Bălcaciu - atelier și expoziție articole din lavandă;
-Meșterit de Codru - obiecte din pastă polimerică;
-Recital al elevilor domnului profesor de canto Marian Someșan - muzică populară;
-IKWE Studio - Yoga cu Paula Tonea;
    

"Într-o vizită întâmplătoare în zonă, au aflat că fosta casă a bunicii Georgianei este scoasă la vânzare, așa că au cumpărat-o imediat. Au mai luat ulterior încă două case, pe care le-au păstrat așa cum erau, doar le-au dotat cu tot ce este necesar (apă curentă, centrală termică, grup sanitar, internet), fără să renunțe la mobilierul vechi tradițional, la grinzile sau podeaua de lemn. Ulterior, alte două familii din Marea Britanie au achiziționat câte o casă și astfel a luat naștere La Poiata Retreat, un loc unde tradițiile și meșteșugurile românești se îmbină cu turiștii români sau străini care vin să descopere zona sau să participe la diverse ateliere și evenimente.

Cel mai des ni s-a spus că reușim să creăm la Băla Fest acea atmosferă care era pe vremuri, când în vacanța de vară familiile duceau nepoții la bunici la țară și se distrau toată ziua, mâncau bine de tot și petreceau cu rudele și cu prietenii. Nimeni nu ar trebui să ne creadă pe cuvânt, ci ar trebui să vină la #BălaFest 2022 și să se convingă!", se arată în comunicatul trimis de organizatorii festivalului. 

Facebook Băla Fest: https://www.facebook.com/balafest 
Eveniment Băla Fest 2022: https://fb.me/e/2eGIOlkLR 
Instagram: https://www.instagram.com/balafest_romania/ 
Site bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-bala-fest-2022-77288/ 
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwxGmZHnvrE0F1ldJAcIpuQ
Facebook La Poiata Retreat: https://www.facebook.com/lapoiataretreat 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră