Doi actori magistrali, Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, "Scrisori de dragoste" și o iubire caldă, pământeană, umană, fără accente și fals dramatism hollywood-ian, o iubire pornită din copilărie, trecută prin adolescență, împărtășită mai mult mental decât fizică, ajunsă la maturitate și apoi la bătrânețe, din ce în ce mai asumată și mai conștientizată pe măsura trecerii timpului, până la inevitabila moarte.Totul simplu, firesc, verosimil, într-o notă a realității dezolant de comună, fapt care și dă poveștii imaginea nefalsificată a unei întâmplări reale.
Asta au văzut și au înțeles aseară spectatorii prezenți în sala Teatrului Național din Caracal, la Festivalul de Teatru Ștefan Iordache. Subiectul piesei este bazat exclusiv pe dialogul epistolar dintre doi oameni, surprinși în toate momentele trecerii lor prin viață, care și-au fost aproape unul altuia prin slova așternută pe hârtie, chiar dacă în fapt fiecare și-a văzut de viața lui, întâlnirile față în față fiind destul de rare.
Totul începe încă din vremea naivelor bilețele scrise pe furiș în orele de clasă ale gimnaziului, îmbracă apoi haina imberbă a adolescenței, cu mici gelozii justificate sau nu, cu vagi conotații sexuale, cu căutări și despărțiri, cu reproșuri mai blânde sau mai pregnante, cu o maturitate care se dezvoltă separat, uneori cu greșeli asumate făcute însă în ciudă, cu destinații multe și surprinzătoare ale protagoniștilor, că te și miri cât de eficientă era poșta americană a acelor vremuri, din moment ce scrisorile ajungeau cu precizie de 100% la destinatar.
De-a lungul vremii, piesa a fost jucată de mari actori ai ecranului și teatrului din toate colțurile lumii, la noi fiind pusă în scenă mai întâi la Teatrul Nottara, în distribuție fiind George Constantin și Irina Mazanitis, și la Teatrul Național din București, cu concursul actorilor Ileana Stana-Ionescu și Mircea Albulescu. În ceea ce privește piesa de aseară, regizorul spectacolului, Mircea Cornișteanu, spunea: ""Scrisorile de dragoste" ale lui A. R. Gurney a fost și este în continuare una dintre piesele pentru doi actori dintre cele mai jucate pe toate meridianele. Emoționantul, și în același timp plin de umor, roman al autorului american a fost abordat de cupluri de actori celebri, în special actori de film, care au dorit să demonstreze că sunt și buni interpreți de teatru. Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc au acceptat propunerea mea din acest motiv, ei nu mai au nevoie de mult să mai demonstreze, nici în teatru, nici în film, cât de mari actori sunt. Au fost alături de mine pur și simplu că le face plăcere să spună o poveste de iubire, pe care minunatul lor talent o face și mai frumoasă. Le mulțumesc!".
La fel le-a muțumit și publicul, prin lungi momente de aplauze și ovații, asta în timp ce, mai ales doamnele, își ștergeau grăbit și pe furiș, câte o lacrimă rătăcită pe obraz. Ca de obicei, afară, în fața teatrului, spectatorii s-au strâns grupuri, grupuri să comenteze spectacolul abia sfârșit. Un nor negru, amenințător, prevestea venirea ploii. Dincolo de asta, orașul încă așteaptă să înflorească teii.