Festivalul de Teatru Ștefan Iordache. De ziua lor, copiii au fost răsfățați cu ”Povestea celor trei purceluși”

28 Mai 2023 | scris de Paul Rogojinaru foto Catalin Eremia
Festivalul de Teatru Ștefan Iordache. De ziua lor, copiii au fost răsfățați cu ”Povestea celor trei purceluși” Galerie foto (12)

Cum tocmai se apropie Ziua Copilului, sâmbătă, în jurul orei 11, puiuții de olteni au fost răsfățați, la rându-le, cu o piesă de teatru potrivită vârstei lor: ”Povestea celor trei purceluși”, de Geo Dinescu și marius Fagu, piesă oferită de Teatru pentru copii și tineret Colibri Craiova (distribuția Geo Dinescu și Marius Fagu).

Cu aproximativ jumătate de oră înaintea începerii spectacolului, însoțiți de mămici, tătici, bunici, grupuri de băieți și fetițe, care mai de care mai frumos și mai colorat îmbrăcați, se aleargă, se hârjonesc, râd zgomotos, se strigă pe nume, oferind un atrăgător spectacol în fața teatrului, cu mult înainte de a începe adevăratul spectacol din sală. Odată intrați, aleargă continuu printre scaune, își aleg locurile cele mai apropiate de scenă și așteaptă cu înfrigurare startul poveștii. Mulți dintre cei care citiseră povestea știau deja ce înseamnă cele trei căsuțe de jucărie rânduite pe scenă.

Apar actorii cu zvon de cântec și zumzăiala de albinuțe începe. Cum interacțiunea copii-actori este baza oricărui spectacol de acest gen, se caută pici care să interpreteze personajele - cei trei purceluși - și un tăti fioros, cu voce și mai fioroasă, în rolul lupului cel rău. Oferta e mare, selecția greu de făcut, astfel încât toți prichindeii prezenți sunt urcați pe scenă. 

Se cântă, se dansează, se mimează ciupercuțe, pietre, copaci, fluturi, albinuțe, pietricele, broscuțe, etc. Și în sală și pe scenă hărmălaia e în toi, toată lumea râde, cântă și dansează, iar povestea se deapănă și prinde viață prin însăși micii năzdrăvani, fericiți că li s-a dat ocazia să devină mari actori.

Bănuiți că povesea nici nu mai contează, contează doar atmosfera creată în jurul lor. După 45 min de zbenguială, râsete și voie bună, cei mici sunt chemați pentru poza finală de grup. Poză pe care o vor privi cu mare drag de acum încolo, în toți anii ce vor trece peste ei. La mulți ani, de ziua voastră, dragi copii!

 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră