Confruntarea titanilor tehnologiei: Mark Zuckerberg vs Elon Musk

30 Apr 2020 | scris de A.A.
Confruntarea titanilor tehnologiei: Mark Zuckerberg vs Elon Musk

Miliardatii din Silicon Valley Mark Zuckerberg și Elon Musk au intrat într-o polemică susținând politicile de restricționare a circulației sau catalogându-le drept o încălcare gravă a democrației, susține Reuters.

Zuckerberg a comentat în spațiul public declarațiile făcute de CEO-ul Tesla Inc, Elon Musk, catalogându-le a fi afirmații fasciste.

Musk a condamnat acerb măsurile drastice de izolare a populației: ”Nu mai există democrație, nu mai există libertate! Dați-le înapoi oamenilor nenorocita de libertate!”. Aceste afirmații vin în urma scăderii vertiginoase a profitului companiei Tesla.

Fondatorul Facebook și-a exprimat îngrijorarea legată de relaxarea restricțiilor ce ar duce la un noul val de îmbolnăviri, iar referitor la criza economică a anticipat să va dura mult mai mult decât au estimat autoritățile. ”Mi-e teamă că această relaxare va aduce cu ea o creștere semnificativă a numărului de infectați, micile victorii înregistrate până acum în această bătălie vor fi anulate rapid, iar revenirea la o viață normală va fi și mai îndepărtate în condițiile în care pierderile economice vor fi imense”, a adăugat Mark.

Ambii giganți din tehnologie au sediile principale în zona San Francisco unde s-au impus mult mai rapid măsuri de izolare socială comparativ cu alte state pentru a încerca aplatizarea curbei răspândirii noului coronavirus.

Impactul asupra celor două companii a fost diferit. Tesla a refuzat la început să oprească activitatea, dar din 19 martie activitatea în fabrică a fost blocată. Cu toate că și-a întrerupt activitatea de aproape 2 luni, a raportat creșteri succesive ale profitului.

Facebook, chiar dacă a înregistrat o creștere a numărului persoanelor care folosesc aplicația, veniturile din publicitate au fost substanțial mai mici în luna martie.

Musk s-a declarat șocat de duritatea măsurilor impuse. ”Extinderea acestor măsuri, obligarea populație să rămână în case, această arestare la domiciliu impusă de autorități încalcă toate drepturile constituționale. Oamenii sunt afectați extrem de dur de lipsa libertăților și nici nu realizează încă cât de mult vor fi afectați din punct de vedere financiar. Chiar dacă Tesla înregistrează pierderi imense, va supraviețui crizei. Nu pot să afirm același lucru despre firmele mici și mijlocii”.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră