Scala din Milano intenționează să-și reia activitatea din septembrie

29 Apr 2020 | scris de A.A.
Scala din Milano intenționează să-și reia activitatea din septembrie

Scala din Milano, celebra operă italiană, a înregistrat deja pierderi de 23 de milioane de euro de la începutul pandemiei de COVID-19, dar speră să-şi reia activitatea în septembrie cu spectacolul ''Requiem'', de Giuseppe Verdi, a anunţ miercuri directorul instituţiei, Dominique Meyer, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Intenţionăm să prezentăm 'Requiem'-ul de Verdi, în versiunea lui Toscanini de după război, care face trimitere la acea perioadă, şi va simboliza un gând îndreptat către familiile afectate, către cei decedaţi'', a explicat Dominique Meyer pentru postul de televiziune Rai News 24.

''Vom avea apoi 'Simfonia a IX-a', de Beethoven, care este un mesaj de speranţă'', iar apoi, în toamnă, ''La Traviata'', în versiunea pusă în scenă de Liliana Cavani, a adăugat directorul teatrului, care a preluat funcţia de director la Scala în urmă cu câteva luni, după ce, timp de zece ani, s-a aflat la conducerea Operei din Viena.

Dominique Meyer a pregătit un plan de reluare a activităţii şi garantează că sala de spectacole nu-şi va redeschide porţile decât după ce se va asigura că personalul şi spectatorii sunt în siguranţă din punct de vedere sanitar.

"Trebuie să fim realişti, am pregătit acest program pentru cazul în care va fi posibil să-l punem în aplicare, căci dacă distanţarea socială este posibilă într-un mic magazin sau restaurant, într-o sală în care se află 2.000 de spectatori şi 350 de angajaţi, acest lucru este dificil de realizat'', a explicat Dominique Meyer.

El a precizat că Scala a pierdut deja 23 de milioane de euro din vânzări de bilete în urma anulării a circa 150 de reprezentaţii, precum şi a unor evenimente speciale, dar speră ca, în ciuda acestor lucruri, să prezinte în 2020 un buget echilibrat.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră