Nou focar COVID într-o brutărie din Alba Iulia

30 Apr 2020 | scris de A.A.
Nou focar COVID într-o brutărie din Alba Iulia

Cinci angajaţi și administratorul unei brutării din Alba Iulia sunt infectaţi cu noul coronavirus, potrivit anchetei epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, astfel că brutăria și toate punctele de lucru au fost închise, precizează Mediafax.

DSP Alba susține că a aflat marți despre posibila contaminare cu coronavirus a administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia, el fiind internat în Cluj. Reprezentanții DSP au început o anchetă epidemiologică, iar miercuri au depistat 5 angajați infectați, ei lucrând în birouri.

Activitatea brutăriei a fost suspendată pentru a se lua toate măsurile necesare dezinfectării clădirii. De asemenea se așteaptă rezultatele testelor de coronavirus efectuate celor 100 de angajați.

"Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activității societății sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoșteau date exacte cu privire la contactul angajaților depistați pozitiv cu ceilalți angajați de la celelalte puncte de lucru și DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenței până la definitivarea anchetei epidemiologice și testarea întregului personal", arată DSP Alba.

Potrivit acesteia, transmiterea virusului nu se face prin produse alimentare, dar nespălarea mâinilor poate favoriza transmiterea virusului.

DSP Alba a decis testarea tuturor angajaților societății implicați în producție, desfacere și personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane. Până la obținerea rezultatelor de laborator, brutăria este închisă, iar în timpul suspendării, în toate punctele de lucru se face dezinfecție și igienizare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră