Coronavirus în Marea Britanie: a doua cea mai afectată țară din Europa

29 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Marea Britanie: a doua cea mai afectată țară din Europa

Marea Britanie a prezentat totalul deceselor înregistrate în urma infectării cu noul coronavirus în urma recalculării acestor cifre atât din spitale, cât și din căminele de bătrâni, precizează Reuters.

Aproximativ 26.097 britanici au decedat după ce au fost testați pozitiv cu COVID-19 de la declanșarea pandemiei din 28 aprilie conform declarațiilor Institutului Național de Sănătate Publică. Astfel se clasează pe locul doi în Europa, surclasând Spania și Franța.

Directorul medical al Institutului, Yvonne Doyle a relatat că aceste cifre comasate sunt extrem de importante pentru a determina cât de extinsă este răspândirea pandemiei în UK și pentru a putea lua deciziile corecte în menținerea sănătății publice a cetățenilor.

Aceste cifre vor pune o și mai mare presiune pe guvernul condus de Boris Johnson în condițiile în care tot mai multe voci condamnă reacția întârziată în a impune restricții dure la începutul pandemiei, iar acum sunt condamnate lipsa de reacție și întârzierea ridicării restricțiilor și revenirea la o viață normală.

În mijlocul lunii martie, autoritățile și-au impus o țintă în a păstra sub 20.000 numărul total de decese, dar noile cifre plasează Marea Britanie pe primele locuri din rândul țărilor grav afectate de pandemie.

Italia a înregistrat până miercuri 27.682 decese și Spania a declarat 24.275 conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Alte stiri din Externe

Ultima oră