Elveția analizează noi măsuri de relaxare a restricțiilor

29 Apr 2020 | scris de A.A.
Elveția analizează noi măsuri de relaxare a restricțiilor

Elveția, primul stat care a demarat redeschiderea economiei țării și a permis reluarea activității în magazine, restaurante, muzee și chiar și reluarea activitățile sportive, a interzis până la sfârșitul lunii august toate evenimentele cu participarea a peste 1000 de oameni pentru a preveni o nouă epidemie de coronavirus, relatează Reuters.

Din 11 mai vor fi ridicate restricțiile de a intra în țară, astfel familiile se vor putea reuni, au precizat oficialii. Restaurantele vor redeschise ușile doar după ce vor asigura protecția completă a clienților și a angajaților și vor fi monitorizate în permanență de autorități.

Tot din mijlocul lunii mai se vor relua cursurile în școlile primare și secundare. Evenimentele sportive sunt permise din luna iunie, dar toate meciurile vor fi jucate fără spectatori.

Adunările publice de peste 5 persoane sunt singurele permise, iar după data de 27 mai se va reviziuni politica marilor adunări publice.

La începutul acestei săptămâni s-au luat primele măsuri de relaxare, a fost permisă redeschiderea magazinelor de mici dimensiuni și a saloanelor de înfrumusețare. Orice altă ridicare a restricțiilor se va relua gradual după o atentă observare a efectelor coronavirusului și a gradului de noi îmbolnăviri.

În ultimele 24 de ore, autoritățile au anunțat 143 de noi cazuri ajungând la 29.407 cazuri confirmate și 1408 decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră