Sicilia se pregătește să întâmpine primii turiști cu pachete extrem de atractive

30 Apr 2020 | scris de A.A.
Sicilia se pregătește să întâmpine primii turiști cu pachete extrem de atractive

Insula italiană Sicilia a anunțat că va acoperi jumătate din costurile de zbor și o treime din cheltuielile hoteliere pentru turiștii care doresc să o viziteze și va permite vizitarea muzeelor și siturilor arheologice gratis, relatează Evening Standard.

Din 10 martie, ziua în care s-a blocat activitatea economică, Sicilia a pierdut aproape un miliard de euro reprezentând venituri din turism. Chiar dacă măsurile propuse pentru a încuraja turismul ar costa administrația locală peste 50 de milioane de euro, autorităţile italiene consideră că ar fi o investiție absolut necesară pentru a  readuce la viață insula.

Aceste vouchere vor fi disponibile pe site-ul Visit Sicily imediat după ce țara își va redeschide granițele.

Chiar dacă autoritățile nu au precizat o dată exactă când se va putea redeschide turismul, Italia va permite restaurantelor să lucreze doar în regim de livrare, de pe 4 mai şi, de asemenea, va redeschide sectorul construcţiilor și manufacturier.

13% din PIB-ul Italiei vine din turism, așa că țara este nerăbdătoare să fie din nou vizitată atunci când va lua sfârșit pandemia, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă. Relaxarea de săptămâna viitoare va permite deplasările în orașe, dar nu și călătăriile pe distanțe mai mari.

Domeniul hotelier și agențiile de turism speră să poată să-și reia activitatea în toamna aceasta.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră