Rusia a cerut Chinei rații de mâncare preambalate pentru a hrăni soldații, relatează CNN

15 Mar 2022
Rusia a cerut Chinei rații de mâncare preambalate pentru a hrăni soldații, relatează CNN

Pe fondul informațiilor că Rusia a cerut Chinei echipamente militare, inclusiv rachete, drone și vehicule blindate, este un detaliu grăitor: Rusia a cerut Chinei și ajutor pentru a-și hrăni trupele, relatează CNN citat de The Guardian.

Solicitarea Rusiei de sprijin militar chinez a inclus o cerere de alimente neperisabile, cunoscute în contextul SUA ca „meals, ready-to-eat” sau MRE (Mancare Gata de Mancat)

Solicitarea „ridică întrebări cu privire la pregătirea fundamentală a armatei ruse”, relatează CNN.

Una dintre surse a sugerat că mâncarea ar putea fi o cerere pe care China ar fi dispusă să o îndeplinească, deoarece nu ajunge la asistență letală, care ar fi văzută ca o provocare de către Occident.

SUA dețin informații care sugerează că China și-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi Rusiei asistența militară și financiară solicitată, ca parte a războiului său împotriva Ucrainei, a declarat pentru CNN un oficial occidental și un diplomat american și transmite ceea ce știe aliaților săi din NATO.

Doi jurnalişti Bellingcat au ridicat întrebări cu privire la faptul dacă corupţia ar putea fi responsabilă pentru lipsa de pregătire a Rusiei în alimentarea propriilor forţe militare.

 

"In timp ce soldații ruși mor de foame și pătrund în casele ucrainenei cerșind pâine, rațiile militare „nu sunt de vânzare” ale lui Prigojin au inundat site-urile rusești asemănătoare eBay cu 3 dolari o cutie" spun jurnalistii

Sursa: The Guardianhttps://www.theguardian.com/world/live/2022/mar/14/russia-ukraine-war-latest-news-talks-resume-blockade-black-sea-coast-zelenskiy-putin-live?page=with:block-622fcb6e8f08928a93adfd97#block-622fcb6e8f08928a93adfd97

Alte stiri din Externe

Ultima oră