Zelensky promite că va „reface casa fiecărui ucrainean”

14 Mar 2022
Zelensky promite că va „reface casa fiecărui ucrainean”

"Trebuie să rezistăm! Trebuie să luptăm!" Într-un nou videoclip de pe Youtube publicat luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le face apel la ucraineni să „rămână” și să „lupte” împotriva ofensivei militare ruse care are loc din 24 februarie. În acest videoclip, președintele deplânge bombardamentele rusești împotriva civililor și asigură că țara va fi reconstruită, scrie BFMTV.

„Dragi ucraineni, vremea este frumoasă, dar cu greu observăm acest cer senin peste Kiev și peste multe orașe din țara noastră”, începe liderul cu fața la camera, stând în mijlocul unei străzi. "Orașele sunt calme, dar este doar o aparență pentru că sunt avioane rusești care zboară deasupra capului. Forțele armate ale Ucrainei se mențin".

Un apel pentru a face țara să „funcționeze”
"Agresorii ruși continuă să ne distrugă infrastructura. Dar să știți că vom reconstrui casa fiecărui ucrainean, sunt convins că o vom putea face rapid după încheierea războiului", promite din nou președintele ucrainean.

„Vom putea beneficia de ajutorul lumii întregi, suntem în proces de creare a unui fond specific pentru asta”.
Volodimir Zelensky vorbește apoi despre discuțiile „foarte dificile” cu Rusia.

„Se discută toate acestea, vă vom ține la curent în această (luni) seară”, a spus el, înainte de a spune că Ucraina „trebuie să se gândească și la viitor”. Pentru a face acest lucru, el le cere tuturor celor care care pot să meargă la muncă pentru ca țara să funcționeze:

„Vom reînnoi economia țării noastre, pe cât posibil în aceste condiții foarte grele. Viața trebuie să se reia în orașele în care condițiile de securitate o permit: farmaciile, afacerile care pot funcționa trebuie să funcționeze pentru ca Ucraina să înceapă să se reînnoiască. Oricine este capabil să muncească ar trebui să lucreze”, spune el

Sursa: BFMTV

Alte stiri din Externe

Ultima oră