Baza Yavoriv a fost lovită de rachete de croazieră trase din Rusia

14 Mar 2022
Baza Yavoriv a fost lovită de rachete de croazieră trase din Rusia

Lovitura din weekend asupra bazei militare a Ucrainei din Yavoriv, ​​în apropiere de Polonia, a fost efectuată cu rachete trase din spațiul aerian rus, a declarat luni un înalt oficial al Pentagonului, considerând acest lucru ca o dovadă că o zonă de excludere a zborului nu ar fi o solutie scrie AFP citata de 7sur7.

A fost un atac aerian cu rachete de croazieră – și aș spune că mai mult de două duzini de rachete de croazieră – care au deteriorat cel puțin șapte structuri”, a declarat oficialul reporterilor sub condiția anonimatului. „Credem că toate aceste rachete de croazieră aer-sol au fost lansate de bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune din spațiul aerian rus, nu din spațiul aerian ucrainean”, a adăugat el.

„Pentru cei care cer o zonă de excludere aeriană, acesta este un exemplu că nu ar avea niciun efect”, a adăugat el, în timp ce președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a cerut din nou NATO luni să stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra sa. țară.

Baza militară afectată este situată în Yavoriv, ​​la aproximativ patruzeci de kilometri nord-vest de Lviv și la aproximativ douăzeci de kilometri de granița cu Polonia, țară membră NATO. A servit în ultimii ani drept teren de antrenament pentru forțele ucrainene sub supravegherea instructorilor străini, în special americani și canadieni. Baza Yavoriv a fost unul dintre principalele centre folosite pentru exerciții militare comune între forțele ucrainene și cele ale NATO.

Înaltul oficial al Pentagonului a negat că tocmai pe această bază sosește o parte din ajutorul militar livrat Ucrainei de țările occidentale. „Iavoriv nu a fost folosit pentru asistență militară” de la occidentali în Ucraina, a asigurat el.

Surse: 7sur7 cu AFP

Alte stiri din Externe

Ultima oră