Putin: Masacrul de la Bucha este „un fals”, ofensiva Rusiei continuă „calm”

12 Apr 2022
Putin: Masacrul de la Bucha este „un fals”, ofensiva Rusiei continuă „calm”

Masacrul unor suspecți civili din orașul Bucha, lângă Kiev, este „un fals”, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, a cărui țară neagă orice abuz în Ucraina, scrie Le Figaro

Comparând aceste acuzații cu cele privind folosirea armelor chimice de către regimul lui Bashar al-Assad din Siria, Vladimir Putin a declarat: „Avem același fals în Bucha”. Autoritățile ucrainene au declarat că au descoperit zeci de cadavre în oraș după ce forțele ruse s-au retras la sfârșitul lunii martie.

Ofensiva Rusiei continuă „calm”
Președintele rus Vladimir Putin a asigurat marți că ofensiva rusă în Ucraina a continuat „calm” și minimizează pierderile, refuzând să stabilească un calendar.

„Sarcina noastră este să atingem obiectivele stabilite minimizând pierderile, vom acționa armonios, calm, în conformitate cu planul propus din start de statul major”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri.

„Tragedie în Ucraina, dar nu am avut de ales”

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o tragedie, dar Rusia nu a avut de ales”. Așa a declarat președintele rus Vladimir Putin, citat de TASS, în marginea vizitei la Cosmodromul Vostochny împreună cu omologul bielorus Alexander Lukașenk „Tragedie în Ucraina, dar nu am avut de ales”

Alte stiri din Externe

Ultima oră