Putin a participat la înmormântarea naționalistului Jirinovski

08 Apr 2022
Putin a participat la înmormântarea naționalistului Jirinovski

Președintele rus Vladimir Putin i-a adus un omagiu vineri ultranaționalistului Vladimir Jirinovski, care a murit pe 6 aprilie scrie Le Figaro.

Putin a fost filmat depunând un buchet de trandafiri roșii la sicriul lui Vladimir Jirinovski, în timpul înmormântării care a avut loc la Moscova. Moartea lui Jirinovski, la vârsta de 75 de ani, a fost anunțată miercuri. Controversat fără sa fie însă rebel față de Vladimir Putin, Jirinovsky a fost o figură majoră pe scena politică rusă de la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.

După o slujba la Catedrala Mântuitorului Hristos, a avut loc o ceremonie în fata sicriului în cadrul căreia Putin a făcut o scurtă apariție, depunând un buchet și înclinându-se în tăcere în fața sicriului. Înmormântarea lui Jirinovski era programată pentru ora 13h00, ora Moscovei. 

Jirinovski a participat la aproape toate alegerile prezidențiale din Rusia modernă, iar Partidul său Liberal Democrat (LDPR, extrema dreaptă) a fost întotdeauna reprezentat în organismele locale și naționale. Discursurile, izbucnirile lui războinice și aparițiile lui tumultoase rămân în amintirile rușilor, cum ar fi momentul în care a aruncat un pahar cu apă într-o dezbatere insultându-și adversarul sau cea în care s-a bătut cu un deputat.

Ultima sa cascadorie datează din 22 decembrie, când a prezis că 2022 „nu va fi un an pașnic, va fi anul în care Rusia va redeveni putere”, anunțând astfel intervenția militară în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră