Anchetă asupra sănătății lui Putin: „este urmărit constant de un medic specialist în cancer tiroidian”

01 Apr 2022
Anchetă asupra sănătății lui Putin: „este urmărit constant de un medic specialist în cancer tiroidian”

O lungă anchetă a fost publicată astăzi de site-ul rus de investigații Project Media care se concentrează pe dovezile disponibile despre sănătatea lui Vladimir Putin - o problemă care a fost învăluită în secret de Kremlin. Evgheni Selivanov, de la Spitalul Clinic Central din Moscova, care este expert în „cancerul tiroidian la pacienții senili” a fost în vizită la Vladimir Putin de mai multe ori, spune raportul anchetei, scrie SkyNews

Media de investigații Project (sau Proekt) media – blocată în Rusia și care funcționează acum din străinătate – susține teoriile recente conform cărora Putin a declarat război când suferea de probleme medicale ascunse poporului rus.

„Am promis că vă vom dezvălui principalul secret al Kremlinului. Desigur, vorbim despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin', a spus Media Project.

Ancheta prezintă diversele dispariții ale lui Putin din ochii publicului de la preluarea puterii, timp în care  au fost difuzate filmări preînregistrate cu el ținând întâlniri și rapoarte despre apeluri telefonice au fost transmise de televiziunea de stat.

Raportul acoperă problemele sale vechi de spate - care au fost legate de o cădere de la un cal pe care a suferit-o și pentru care se spune că a suferit o intervenție chirurgicală.

Detaliază înregistrările oficiale despre care spune că arată că președintele a fost înconjurat din ce în ce mai mult de un număr mare de medici - sugerând că a fost însoțit la reședința sa din Soci de până la 13 medici în anumite momente, inclusiv la sfârșitul anului 2019.

Cu acea ocazie, se spune că a fost vizitat de o echipă de neurochirurgi. Raportul detaliază unii dintre specialiștii medicali individuali care au petrecut timp la reședința președintelui.

Printre acestea se numără Evgheni Selivanov, care a fost trimis să stea cu Putin de 35 de ori – pentru un total de 166 de zile. Selivanov este medic oncolog, care este specializat în cancerul tiroidian.

Deși aceasta este printre cele mai tratabile forme de cancer, este o boală pentru care raportul spune că Putin și-a manifestat public interesul.

„În iulie 2020, s-a întâlnit cu șeful Centrului Național de Cercetare Medicală pentru Endocrinologie, Ivan Dedov, care este șeful fiicei celei mai mari a lui Putin, Maria [Vorontsova].' Maria este genetician, în vârstă de 36 de ani, din căsătoria cu fosta primă doamnă rusă Lyudmila Putina.

„Dedov i-a spus președintelui despre prevalența ridicată a cancerului tiroidian și a vorbit despre noul medicament hormonal Tyrogin, care luptă împotriva metastazelor după operație. 

„"Recuperare de 95-98%?" Putin a întrebat și a auzit un răspuns afirmativ.

„Într-adevăr, se vorbește în cercurile medicale despre problemele de sănătate ale președintelui", a continuat raportul anchetei. „În special, aceste conversații s-au intensificat la începutul toamnei anului trecut, când Putin s-a comportat deosebit de ciudat.

„După o lungă ședere în izolare din cauza pandemiei de COVID-19, șeful statului a început în sfârșit să iasă să cunoască oameni.

Raportul continuă să acopere perioada sa prelungită de izolare din septembrie, care părea să provoace confuzie în rândul asistenților săi – de atunci a organizat multe întâlniri la celălalt capăt al unei mese foarte lungi cu oficialii săi sau prin link-ul video. 

Surse: SkyNewsDailyMail

Alte stiri din Externe

Ultima oră