Germania consideră că este imposibil să se lipsească de gazul rusesc „pentru moment”

04 Apr 2022
Germania consideră că este imposibil să se lipsească de gazul rusesc „pentru moment”

Dependența de Rusia pentru energie face ca Germania să se teamă de o posibilă lipsă de gaz în această iarnă.
Germania nu se poate decide să accepte un embargo asupra gazului rusesc. Luni, ministrul german de Finanțe Christian Lindner a declarat că țara consideră că este imposibil să se descurce fără gazul rusesc „pentru moment”, scrie AFP citată de BFMTV.

„Trebuie să luăm în considerare sancțiuni dure, dar pe termen scurt aprovizionările cu gaze rusești nu se pot înlocui” iar întreruperea lor „ne-ar dăuna mai mult decât Rusia”, a declarat el la Luxemburg, înainte de o întâlnire cu omologii săi din UE.

Germania, foarte dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu hidrocarburi, riscă să rămână fără gaz în iarna viitoare, a declarat ministrul Economiei în martie trecut, care ia măsuri pentru a evita acest scenariu. Furnizarea de gaz „nu este încă complet garantată” pentru această iarnă, a declarat Robert Habeck într-un interviu acordat radio Deutschlandfunk.

„Dacă nu vom primi mai mult gaz iarna viitoare și dacă livrările din Rusia sunt întrerupte, atunci nu am avea suficient gaz pentru a încălzi toate casele și a conduce toate industriile (...)”, a avertizat ministrul mediului. Guvernul celei mai mari economii a Europei se pregătește pentru această eventualitate „care sperăm că poate fi evitată”, a adăugat Habeck.

Alte stiri din Externe

Ultima oră