David Beckham a predat contul său de Instagram unui medic ucrainean din Harkiv

21 Mar 2022
David Beckham a predat contul său de Instagram unui medic ucrainean din Harkiv

David Beckham a predat controlul asupra contului său de Instagram unui medic ucrainean care lucrează în orașul Harkiv, scrie The Guardian.

De-a lungul zilei de duminică, story-urile de Instagram ale fostului fotbalist au fost inundate de videoclipuri și fotografii care o urmăresc pe Iryna, anestezist pediatric și șefa centrului regional perinatal, într-o zi de muncă în mijlocul conflictului.

Iryna le-a arătat celor 71,5 milioane de adepți ai lui Beckham subsolul înghesuit în care au fost evacuate toate femeile însărcinate și proaspetele mame în prima zi a invaziei ruse. Ea a postat fotografii cu nou-născuți în secția de terapie intensivă, unde aceștia s-au bazat pe generatoare de oxigen donate de Unicef. Într-un clip, ea a filmat o tânără mamă, Yana, care ținea în brațe fiul ei, Mykhailo, care s-a născut cu probleme de respirație și a cărei familie a fost distrusă.

Iryna a spus că acum lucrează „24/7” și că „Probabil ne riscăm viața, dar nu ne gândim deloc la asta. Ne iubim munca... Medicii și asistentele de aici, ne facem griji, plângem, dar niciunul dintre noi nu va renunța.”

Beckham, ambasador al Unicef ​​din 2005, și-a îndemnat adepții să doneze organizației de caritate, care lucrează în Ucraina pentru a oferi familiilor acces la apă curată și alimente, livrând truse gata de utilizare maternităților și asigurând continuarea serviciilor de protecție a copilului. 

„Datorită donațiilor tale, generatoarele de oxigen pe care le-au primit îi ajută pe nou-născuții să supraviețuiască în condiții îngrozitoare”, a spus el.

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a fost ținta constantă a bombardamentelor rusești timp de trei săptămâni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră