Toți angajații ambasadei Belarus au părăsit Ucraina: ambasadorul a primit la graniță o pungă cu 30 de arginți

20 Mar 2022
Toți angajații ambasadei Belarus au părăsit Ucraina: ambasadorul a primit la graniță o pungă cu 30 de arginți

Șeful Serviciului de Frontieră al Ucrainei i-a înmânat ambasadorului belarus Igor Sokol o pungă cu 30 monede de argint: acuzația este că Minsk-ul a oferit sprijin și teritoriu invadatorului rus, scrie TGCom24.

Treizeci de monede de argint într-o pungă de catifea. Acesta a fost cadoul pe care șeful serviciului de frontieră al Ucrainei, Sergii Deineko, l-a făcut ambasadorului belarus în Ucraina, Igor Sokol. Kievul acuză Minsk de trădare pentru că a oferit rușilor sprijin pentru atac. De aici și simbolul care amintește de Iuda și cei 30 de arginti, postat într-un filmuleț pe Facebook chiar de Deineko și pe pagina oficială a Serviciului de Grăniceri de Stat Ucrainean. Diplomatului lui Lukașenko însă nu i-a plăcut „omagiul” și a părăsit Ucraina cu cei 11 membri ai staff-ului său.

Dincolo de simboluri și mai apropiat de realitate, Paweł Latuszka, fost ambasador al Belarusului în Polonia și în prezent membru activ al opoziției democratice din Belarus, se întreabă pe Twitter ce înseamnă evacuarea angajaților ambasadei de la Kiev pentru diplomație.

In alte postari  Latushka a informat că în Bobruisk, în partea de sud a Belarusului, un convoi de tancuri rusești se deplasa în jurul orașului, iar o coloană de tancuri pleacă din Minsk. 

Pentru ce se pregătește Lukașenko după evacuarea diplomaților de la Kiev? se întreabă fostul politician, conform presei din Polonia

„Să vă reamintim că cu o zi înainte de atacul rusesc, pe 23 februarie, toți diplomații ruși au părăsit Ucraina”.

Surse: TGCom24Niezalezna

Alte stiri din Externe

Ultima oră