Teatrele din Marea Britanie își vor relua activitatea în 2021

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Teatrele din Marea Britanie își vor relua activitatea în 2021

Celebrul producător de teatru, Sir Cameron Mackintosh a declarat că teatrele West End și Broadway și-ar putea realua activitatea cu publicul la începutul anului 2021, văzând extrem de redusă posibilitatea de a juca piese de teatru cu spectatori în acest an, precizează BBC News.

Într-un interviu acordat BBC Radio 2, Sir Cameron a anunțat că este imposibil să faci planuri legate de viața teatrală și să respecți regulile de distanțare socială. ”Scopul nostru este să luăm toate măsurile pentru ca publicul să se simtă în siguranță și ca actorii să aibă încredere să-și desfășoare activitatea”.

Sir Cameron este un producător de teatru extrem de apreciat, deține și propriile săli de teatru și a reușit să pună în scenă spectacole precum Cats, Les Miserable și Fantoma de la Operă.

Declarațiile sale vin în urma solicitărilor transmise oficialilor de reprezentanții teatrelor care cer sprijin din partea statului în această perioadă.

”Pentru marile teatre, cele cu producții renumite, din orice țară, este absolut imposibil să-și desfășoare activitatea atâta timp cât există regulile de distanțare fizică. Se va relua activitatea, dar nu într-un viitor apropiat. Cu cât se întârzie ridicarea restricțiilor mai mult, cu atât scade posibilitatea de a ne putea relua activitatea în acest an. Mie mi se pare evident că nu vom putea să avem activitate teatrală anul acesta. Atâta timp cât există aceste reguli de distanțare socială, teatrele nu vor avea posibilitatea de a reveni la viață”.

Mai multe voci importante din lumea teatrului și a filmului au atras atenția asupra imposibilității supraviețuirii în vremea pandemiei fără un ajutor major din partea guvernelor.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră