Donald Trump anunță un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârșitul anului

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Donald Trump anunță un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârșitul anului

Președintele amercian, Donald Trump a anunțat dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus până la finalul anului 2020, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Cred că vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an", a declarat Trump în cursul unei emisiuni speciale pe canalul Fox News, realizată la Monumentul lui Lincoln, pe National Mall, la Washington.

"Medicii vor spune: n-ar trebui să spuneţi asta. Spun ce gândesc", a adăugat liderul administraţiei americane. "Acţionăm din greu (...) numeroase grupuri farmaceutice sunt, cred eu, foarte aproape", a mai spus el. În ce priveşte reacţia sa dacă o ţară va descoperi vaccinul înaintea Statelor Unite? "Mi-e indiferent", a răspuns el.

"Vreau doar un vaccin care să funcţioneze", a afirmat Donald Trump. În întreaga lume, există peste o sută de proiecte de vaccin anti-COVID-19, dintre care mai mult de zece sunt în faza testelor clinice, potrivit datelor difuzate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Subliniind dorinţa sa de a permite activităţilor din ţară să fie reluate în mod prudent, dar "şi cât mai repede posibil", preşedintele american s-a arătat optimist în legătură cu perspectivele economice. Anul 2021 va fi "incredibil", a prezis el.

Trump a revizuit cifrele oficiale ale pandemiei, declarând că se așteaptă ca aproximativ 100.000 de americani să-și piardă viața în urma infectării cu COVID, chiar dacă la începutul acestei pandemii, autoritățile au aproximat 60.000 decese.

Alte stiri din Externe

Ultima oră