Directoarea Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava a murit din cauza Covid-19. Carmen Veronica Steiciuc avea 53 de ani

01 Noi 2021 | scris de A.V.
Directoarea Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava a murit din cauza Covid-19. Carmen Veronica Steiciuc avea 53 de ani

Carmen Veronica Steiciuc, manager al Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava, a murit din cauza Covid-19, a anunţat luni ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, citat de News.ro. Steiciuc, personalitate culturală marcantă a Sucevei, avea 53 de ani, scrie hotnews.ro.

„Covid-19 continuă să facă victime şi e extrem de dureros să tot pierdem fiinţele dragi. Astăzi a plecat dintre noi şi Carmen Steiciuc, cea care a avut grijă de teatrul sucevean chiar de la înfiinţarea sa. Teatrul ”Matei Vişniec” este astăzi o mărturie a pasiunii sale şi a implicării în lumea culturală suceveană”, a scris ministrul Culturii pe Facebook.

„Din păcate, drumul său s-a oprit prea repede, iar nouă ne mai rămâne doar să îi mulţumim pentru munca depusă şi să îi păstrăm memoria vie. Drum lin, Carmen Steiciuc!”, este omagiul adus de Bogdan Gheorghiu.
 

Poetă, director al revistei „Bucovina literară”, organizator al Festivalului Naţional de Poezie "Nicolae Labiş", Steiciuc a fost licenţiată a trei facultăţi, urmând şi un doctorat în teatrologie.
 
 

Suferea de mai multe alergii și nu se vaccinase anti-Covid-19


Potrivit publicației Monitorul de Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, născută pe 25 octombrie 1968, a murit luni, 1 noiembrie 2021, în jurul orei 15.30, răpusă de complicațiile cauzate de Covid-19.

Publicația citată scrie că, de mai bine de 6 ani, ea suferea de o serie de alergii și de aceea avea un regim alimentar sărac, evita să ia medicamente și a ezitat totodată să se vaccineze împotriva Covid-19. Când s-a infectat cu noul coronavirus, a sperat că va reuși să treacă de boală, acasă, dar, când situația s-a agravat, s-a internat în Spitalul Județean Suceava, la Secția Infecțioase. Ulterior, din cauza complicațiilor apărute, Carmen Steiciuc a fost transferată în Secția ATI COVID a spitalului sucevean, unde a fost intubată. Din păcate însă, eforturile depuse de medici pentru salvarea ei au fost în zadar, a relatat Monitorul de Suceava.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Teatru

Ultima oră