Istoria unui medic militar român în misiune anti-COVID-19 în R.Moldova

03 Mai 2020 | scris de A.V.
Istoria unui medic militar român în misiune anti-COVID-19 în R.Moldova

Locotenent doctor Ancuța Mihai, medic specialist medicină internă, unul dintre cele 10 cadre medicale militare, care pe bază de voluntariat, a răspuns „Prezent” să sprijine colegii din Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, scrie deschide.md.

Este absolventă a Colegiului Militar “Stefan cel Mare”, din Câmpulung Moldovenesc, Suceava. Și-a continuat studiile, pentru o perioadă de 6 ani, în cadrul Institutului de Medicină Militară din Târgu Mureș și Universității de Medicină “Louis Pasteur” din Strasbourg, Franța. A urmat pregătirea rezidențiatului în specialitatea medicină internă, pentru o perioadă de 5 ani, în spitalele din București și din Franța.

„De ce am ales să fac parte din această misiune militară umanitară? Din dorința de a ajuta și de a fi utilă oamenilor aflați la nevoie. Este un conflict “global”, unic, în care sunt implicate toate națiunile. Cunoaștem foarte bine situația României și mai ales unde se clasează din punct de vedere al totalului de cazuri pozitive înregistrate. Normal că România are nevoie de medicii ei în limitarea și gestionarea efectelor pandemiei, cât și în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, dar să nu uitam că din puținul nostru, bine ar fi să împărțim și la cei în mai mare suferință și nevoie. De aceea, această misiune militară umanitară a venit ca o “gură de oxigen” pentru colegii și frații noștri din Republica Moldova”, a declarat ea.

Potrivit Ancuței Mihai, colaborarea cu oamenii este prioritară în meseria sa de medic, cât și în cea militară.

„Consider că vom avea ce învăța de la colegii noștri moldoveni, dar că și noi le vom împărtăși din experiența și cunoștințele noastre, în tratarea pacienților cu COVID -19. Iar colaborarea cu oamenii este prioritară în meseria mea de medic cât și în cea militară; așa creăm conexiuni interumane, profesionale cât și diplomatice. Sperăm să ne întoarcem cu toții sănătoși și cu un plus în cariera noastră medicală cât și militară”, a punctat ea.

În prezent Ancuța Mihai își desfășoară activitatea medicală în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, Secția Clinică Medicală 2.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră