Iohannis: Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie

26 Aug 2020
Iohannis: Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie

Sălile de spectacole și restaurantele ar trebui să-și reia activitatea începând cu 1 septembrie, dar în condiții de siguranță sanitară, spune președintele Klaus Iohannis.

„Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate în condiții de siguranță.

Primul sector, la care recunosc că țin foarte mult, e zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie. Sigur în condiții speciale de siguranță, vor trebuie lăsate locuri libere între spectatori, iar toată lumea să poarte mască.

Dar cred că e important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că al doilea sector aflat „în suferință” care trebuie să-și reia activitatea e sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior.

„Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior ținînd cont de reguli de distanțare, de condiții sanitare specifice și de condițiile specifice din localitatea respectivă.

Specialiștii vor stabili probabil mâine un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar unde va fi depășit, în plan local se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior.

Cred că acest două sectoare sunt importante, că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie putem face acest pas. Nu ne întoarcem la normalitate, funcționarea se va face în condiții speciale, cu reguli, cu norme speciale”, conchide șeful statului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră