IPS Pimen a revenit la Suceava. Credincioșii își iau rămas bun în condiții speciale (VIDEO)

21 Mai 2020 | scris de A.V.
IPS Pimen a revenit la Suceava. Credincioșii își iau rămas bun în condiții speciale (VIDEO)

Sicriul cu trupul Înaltpreasfințitului Părinte Pimen a ajuns miercuri seară la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou –  Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Zeci de preoți suceveni au așteptat în stradă, încă de la intrarea în județ, sosirea a Arhiepiscopului. Ei și-au prezentat omagiul așezând de o parte și de alta a drumului flori și lumânări aprinse, scrie basilica.ro.

 

La mănăstire, sicriul sigilat a fost întâmpinat de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, care în aceste momente este Locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Părintele Mitropolit a oficiat împreună cu Episcopul vicar Damaschin Dorneanul un trisaghion în curtea mănăstirii, apoi sicriul a fost așezat în biserică.

IPS Teofan a adresat îndemnuri repetate credincioșilor de a se conforma regulilor pentru a aduce în siguranță un ultim omagiu ierarhului și pentru a oferi și altora șansa să facă acest lucru.

Potrivit indicațiilor Mitropolitului, vor putea intra până la zece persoane în incinta Arhiepiscopiei și nu mai mult de cinci persoane în biserică, păstrând distanța de 2 metri.

Credincioșii își pot lua rămas bun de la Părintele Arhiepiscop până vineri la ora 12:00 când va avea loc slujba de înmormântare. Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte.

Cei care vor dori să-și ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugați să respecte măsurile și îndrumările specifice acestei perioade.

„Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice, situația să fie cu mult îmbunătățită și restricțiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toții de a cinsti așa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, mai spun reprezentanții Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a încetat din viață miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră