ZECE tendințe tehnologice pentru în 2023

15 Dec 2022 | scris de A.V.
ZECE tendințe tehnologice pentru în 2023

Suntem la câteva zile distanță de 2023, prilej cu care vom face o scurtă prediciție cu privire la noile tendințe tehnologice pentru anul viitor. Nu ne putem opune evoluției tehnologice și implementării acesteia în viața noastră, așa că este bine să o acceptăm și să ne pregătim prentru viitor. 

Unii dintre cei mai mari experți din industria inteligenței artificiale a menționat, cităm:  ”Cei care refuză tehnologia, vor deveni inutili și riscă să iasă din joc”. Este o predicție forțată, dar are un sens. Oamenii sunt nevoiți să se adapteze la noile tehnologii

Inteligența artificială

Pentru 2023, cu siguranță inteligența artificială va deveni reală în diferite industrii și organizații. Aici ne referim la implementarea de noi servicii automatizate, care pot ușura munca angajaților, la sisteme care se pot dezvolta automat în funcție de evoluția procesului tehnologic. Există o tendință în zona de retail, cum ar fi procesul de recomandare de produse pe baza unor informații existente despre posibili clienți. 

Inclusiv mai multe cazinouri online legale in romania au început să adopte tehnologia AI pentru a oferi un plus de experiență jucătorilor. În funcție de preferințe, sistemele pot recomanda diferite jocuri, unele cu rotiri gratuite azi.

Metavers

Lumea metavers va deveni ”realitate”. De fapt aici facem referire la ideea că lumea virtuală poate deveni mai distractivă și productivă. Speciliștii din domeniu prevăd că metaversul va adăuga 5 trilioane de dolari economiei globale până în 2030, iar 2023 va fi anul care definește direcția metaversului pentru următorul deceniu. Metavers va reuși să se dezvolte și grație tehnologiilor ce țin de realitatea virtuală și realitatea augmentată. Se spune că metavers va fi un loc propice pentru socializare și muncă, vom putea interacționa mai mult, vom face bainstorming și chiar putem lucra împreună. Rămâne de văzut direcția spre care se va îndrepta Metavers.

Web 3.0

Internetul se va schimba față de cel pe care-l cunoaștem astăzi, doar că progresul Web 3.0 este lent. Tehnologia blockchain va progresa semnificativ în 2023, pe măsură ce companiile creează produse și servicii mai descentralizate.

Acum stocăm totul în cloud, dar dacă descentralizăm stocarea datelor și le criptăm prin tehnologia blockchain, informațiile noastre nu numai că vor fi mai sigure, dar vom avea modalități inovatoare de a le accesa și analiza. Blockchain nu înseamnă doar criptomonede, ci și dezvoltarea de noi tehnologii digitale.

Tehnologia verde

Cu siguranță 2023 va fi anul în care se va înregistra un progres semnificativ în tehnologia verde. Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă lumea în acest moment este să punem frână asupra emisiilor noastre de carbon, astfel încât să putem aborda criza climatică. Shell și RWE, două mari companii europene de energie, creează prima conductă verde majoră din centralele eoliene din Marea Nordului. De asemenea, vor continua cercetările în jurul hidrogenului verde. 

Prezența roboților

Se spune că 2023 va fi anul în care roboții vor fi mai umani, ca aspect și îndeletnicire. Acești roboți vor putea fi folosiți la recepția hotelurilor, pentru a întâmpina invitații la diferite evenimente, poate chiar barmani și însoțitori pentru adulți. De asemenea, roboții vor primi joburi în fabrici pentru a desfășura activități recurente.  Numeroase companii lucrează la dezvoltarea unor roboți umanoizi cu diferite aptitudini în lumea reală.

Cu siguranță tehnologia va juca un rol important în viața noastră cotidiană și lumea din viitor va fi cu totul alta față de cea în care trăim și poate ne-o imaginăm. 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră