Germania renunță să se alinieze noilor standarde: permite fotbaliștilor transgender să-și aleagă echipa

23 Iun 2022
Germania renunță să se alinieze noilor standarde: permite fotbaliștilor transgender să-și aleagă echipa

Fotbalul german respinge tendința recentă de a interzice femeile transgender din competițiile feminine, permițând jucătorilor transgender, intersexuali și non-binari să decidă dacă vor juca în echipe masculine sau feminine, potrivit The Guardian.

Federația germană de fotbal a adoptat joi un regulament pentru jucătorii neconformi de gen cu stare civilă „diversă” sau „nespecificată”.

„Se aplică și jucătorilor transgender care acum pot schimba la o oră stabilită de sine sau pot rămâne inițial în echipa în care au jucat anterior”, a spus DFB. „Atâta timp cât activitatea sportivă nu afectează sănătatea persoanei în timp ce ia medicamente, persoana poate participa la joc, motiv pentru care noul regulament exclude relevanța dopajului.”

Regulile intră în vigoare în sezonul viitor și vor fi încorporate în regulamentul de joc al DFB pentru fotbal pentru tineret, futsal și amator.

Sabine Mammitzsch, care supraveghează fotbalul feminin și feminin la DFB, spune că de mult timp este nevoie de clarificări. „Asociațiile de stat și regionale, dar și oamenii relevanți la nivel de bază, au semnalat de mult timp că există incertitudini cu privire la modul de a se adapta jucătorilor transgender, intersexuali și non-binari”, a spus ea.

„Prin urmare, ei salută foarte mult introducerea unei reguli naționale cuprinzătoare privind dreptul de a juca.”

Urmează interzicerea înotului mondial a femeilor transgender de la competițiile feminine de duminica trecută și interzicerea de către Liga Internațională de Rugby a sportivilor transgender la meciurile internaționale feminine.

„Odată cu reglementarea dreptului de a juca, creăm alte premise importante pentru a permite jucătorilor cu diferite identități de gen să joace”, a spus ofițerul pentru diversitate al DFB, Thomas Hitzlsperger.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră