Apple pregătește noua variantă de iOS: deblocare fără recunoaștere facială și aplicația COVID

01 Mai 2020 | scris de A.A.
Apple pregătește noua variantă de iOS: deblocare fără recunoaștere facială și aplicația COVID

Apple a început testele pentru o nouă versiune de software disponibilă dispozitivelor iPhone care va permite utilizatorilor să deblocheze telefonul fără tehnologia de recunoaștere a feței în timp de persoanele poartă masca de protecție, precizează Fox News.

În ultima perioadă, mai mulți utilizatori s-au plâns că nu pot să deblocheze telefonul atunci când sunt obligați să poarte măștile în afara locuințelor folosind tehnologia de recunoaștere facială.

Dacă fața este acoperită, utilizatorii nu vor reuși să deblocheze ecranul telefonului și dacă această eroare apare de mai multe ori, se poate să fie blocat pentru o perioadă mai lungă de timp că măsură de siguranță. Singura posibilitate de a accesa telefonul este deblocarea cu ajutorul mâinilor, lucru care se dorește a fi evitat în această perioadă.

Noua variantă iOS 13,5 va permite deblocarea directă fără o detectare facială în prealabil.

Compania Apple nu a anunțat când va fi disponibil acest upgrade, dar depune toate eforturile pentru a rezolva în cel mai scurt timp posibil.

Aceeași versiune de iOS va permite accesul direct în aplicație care va monitoriza gradul de răspândire a noului coronavirus și va trimite alerte dacă deținătorul telefonului se află în apropierea unei persoane suspecte de infectare.

Alte stiri din It

Ultima oră