Vladimir Putin acuză Ucraina de „crime de război” într-o convorbire cu Emmanuel Macron

18 Mar 2022
Vladimir Putin acuză Ucraina de „crime de război” într-o convorbire cu Emmanuel Macron

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Ucraina, într-o convorbire telefonică de 1h10 cu omologul său francez Emmanuel Macron, de „numeroase crime de război”, asigurând că forțele conduse de Moscova fac „tot ce se poate” pentru a nu viza civili, scria AFP citata de Le Figaro

În cadrul acestui apel, „s-a atras atenția asupra numeroaselor crime de război comise zilnic de forțele de securitate și naționaliștii ucraineni”, a spus Kremlinul într-un comunicat.

 

Bombardarea unui teatru din Mariupol de către trupele ruse miercuri, potrivit Kievului, a provocat cel puțin un rănit grav, dar niciun deces, a declarat vineri consiliul orășenesc în primul său raport despre această tragedie.

„Conform informațiilor preliminare, nu există decese. Dar există informații despre o persoană rănită foarte grav”, a declarat pentru Telegram consiliul orașului din sud-estul Ucrainei.

Putin a mai citat „în special atacurile masive cu rachete și artilerie asupra orașelor Donbass”, estul Ucrainei de limbă rusă controlat parțial de separatiști pro-ruși susținuți de Moscova.

La rândul său, președintele francez Macron și-a exprimat lui Putin „îngrijorarea extremă” cu privire la Mariupol.

Emmanuel Macron i-a exprimat lui Vladimir Putin „îngrijorarea extremă” cu privire la situația din Mariupol, oraș din sud-estul Ucrainei bombardat de armata rusă, și a cerut „ridicarea asediului și accesul umanitar”, a indicat Elysée.

Alte stiri din Externe

Ultima oră