Arnold Schwarzenegger adresează un mesaj rușilor: „Se întâmplă lucruri în lume care vă sunt ascunse”

17 Mar 2022
Arnold Schwarzenegger adresează un mesaj rușilor: „Se întâmplă lucruri în lume care vă sunt ascunse”

Actorul și fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger a postat un videoclip în atenția rușilor. „Trimit acest mesaj pentru a contacta dragii mei prieteni ruși și soldaților ruși dislocați în Ucraina”, a început el în introducerea acestui videoclip subtitrat în engleză și rusă, scrrie RTL.

„Vă vorbesc astăzi pentru că se întâmplă lucruri pe lume care vă sunt ascunse, lucruri oribile pe care trebuie să le știți...”, dezvoltă fostul guvernator al Californiei.

Înainte de a intra în detalii, actorul vorbește despre legăturile sale strânse cu Rusia încă de la o vârstă fragedă. Și mai ales o amintire care i-a marcat tinerețea. În 1961, la vârsta de 14 ani, Arnold Schwarzenegger a avut ocazia să dea mâna cu eroul său, care este un bărbat rus: Yuri Petrovici Vlasov. A fost primul om de pe Pământ capabil să ridice 200 de kilograme deasupra capului său. Micul Arnie a dat mâna cu campionul mondial la haltere. „A fost drăguț și mi-a zâmbit”, și-a amintit Arnold.

Actorul își amintește că tatăl său nu a fost încântat de faptul că modelul fiului său era rus. Dar nu a contat, explică Arnold Schwarzenegger care a menținut legături strânse cu această țară pe care o apreciază și unde a filmat multe filme.

„Puterea și inima poporului rus m-au inspirat întotdeauna, de aceea sper că mă vei lăsa să spun adevărul despre războiul din Ucraina și despre ce se întâmplă acolo. Nimănui nu-i place să audă că guvernul său este criticat și înțeleg asta. Dar, în calitate de prieten de multă vreme al poporului rus, sper că veți asculta ce am de spus”.

„Știu că guvernul dumneavoastră v-a spus că este un război pentru denazificarea Ucrainei. Nu este adevărat. Ucraina este o țară cu un președinte evreu al cărui, trebuie să adaug, tată a avut 3 frați uciși de naziști. Ucraina nu a început războiul; nici naționaliștii, nici naziștii. Cei din Kremlin au fost cei care au început acest război. (...) 141 de națiuni la Adunarea Națiunilor Unite au votat că Rusia este agresorul. Au cerut țara să-și retragă trupele imediat”.

Actorul le-a descris apoi rușilor ce se întâmplă în acest moment pe teritoriul ucrainean, referindu-se la bombardamentele asupra unui spital de copii și a unei maternități. „Este o criză umanitară”, le-a spus el rușilor.

Arnold Schwarzenegger a explicat, de asemenea, că pierderile soldaților ruși au fost semnificative. „Guvernul rus și-a mințit nu numai cetățenii, ci și pe soldații săi...”, a insistat el.

În acest mesaj de 9 minute, Arnold Schwarzenegger s-a adresat și celor de la putere de la Kremlin: „De ce sacrifici acesti tineri pentru propriile ambiții?”

Iar actorul face și un apel: "Convoc poporul rus și soldații ruși să înțeleagă propaganda și dezinformarea căreia sunt victime. Vă rog să mă ajutați să răspândesc adevărul", a implorat actorul.

Înainte de a se adresa direct președintelui rus Vladimir Putin: „Ați început acest război, îl conduceți, îl puteți opri”.

Actorul a încheiat acest mesaj salutând curajul celor care, în Rusia, manifestă în stradă împotriva Kremlinului și sunt arestați de autorități. „Sunteți noii mei eroi.”

Sursa: RTL

Alte stiri din Externe

Ultima oră