„Ne vom îndeplini toate planurile”, promite Putin în timpul unui mare miting pe stadion

18 Mar 2022
„Ne vom îndeplini toate planurile”, promite Putin în timpul unui mare miting pe stadion

Stadionul Luzhniki din Moscova a găzduit vineri un miting- concert, "Pentru o lume fără nazism!" pentru a sărbători 8 ani de la anexarea Crimeei. Vladimir Putin a vorbit în direct în fata a 130000 de persoane și a promis poporului rus că își va duce la îndeplinire toate „planurile”, scrie BFMTV. In mijlocul dscursului Putin a disparut brusc de pe ecran se pare datorita unor probleme tehnice, dupa afirmatiile atasatului de presă Dmitri Peskov, potrivit Ria Novosti .

„Fac totul pentru oamenii noștri”

„Vom duce la îndeplinire toate planurile”, a promis Vladimir Putin care a reiterat și teza unui genocid comis de forțele ucrainene în Donbass.

"Au fost jefuiri constante în această regiune. Reprezintă un adevărat genocid", a spus el, aplaudat de mulțime. În spatele lui era afișat un banner pe care scria „nu nazismului”.

"Fac totul pentru poporul nostru" a subliniat apoi el, asigurând că "trupele sale (...) se sprijină reciproc. Se comportă ca niște adevărați frați de sânge împreună în luptă. A trecut mult timp de când nu mai văzusem un astfel de comportament. 

Putin spune că operațiunea din Ucraina a fost necesară pentru că Statele Unite foloseau țara pentru a amenința Rusia, iar Rusia a trebuit să se apere împotriva „genocidului” de către Ucraina a oamenilor vorbitori de limbă rusă, scrie Reuters

Am reînviat aceste teritorii” din Crimeea și „știm exact ce să facem acum, cum, pe cheltuiala cui și ne vom implementa toate planurile”. Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin la un eveniment public pe stadionul din Moscova. „Locuitorii Crimeei sunt cei care au făcut alegerea corectă, au pus o piedică naționalismului și nazismului, care continuă să existe în Donbass, cu operațiuni punitive ale acelei populații. Au fost victime ale atacurilor aeriene și asta este ceea ce numim genocid. Evitarea lui este scopul operaţiunii noastre militare „în Ucraina.

Putin a disparut brusc de pe cran în mijlocul discursului

Președintele rus Vladimir Putin a dispărut brusc de pe ecrane în timp ce lăuda eroismul soldaților ruși angajați în Ucraina, în fața a zeci de mii de oameni pe un stadion. Deodată postul public de televiziune rusesc Rossiya-24 a început să difuzeze alte momente ale aceluiași eveniment, discursuri oficiale și populare cântece. Cincisprezece minute mai târziu, televiziunea a reluat difuzarea cu întârziere a discursului președintelui rus.

Cuvintele lui Putin au fost tăiate chiar în mijlocul propoziției: „Din pură coincidență, începerea operațiunii speciale a fost ziua de naștere a...”. Dar în acel moment silueta lui a dispărut de pe ecran

Televiziunea din Rusia a reluat apoi discursul integral. La sfârsitul discurusului Putin l-a citat pe Fyodor Ushakov, legendarul amiral din epoca țaristă, care este acum sfântul patron al flotei de bombardiere nucleare strategice a Rusiei, și apoi a parasit scena.

 

Scena în care a vorbit Putin a fost împodobită cu sloganuri „Pentru o lume fără nazism” și „Pentru președintele nostru”, folosind „Z” - marcajele folosite în operațiunea militară din Ucraina.

Presa locală a publicat mai multe mărturii ale acestor participanți. Ar fi fost aduși la stadion cu autobuzul. „Ne-au masat într-un autobuz și ne-au adus aici”, a spus o femeie pentru Sota Vision.

 

 

Surse: Reuters, BFMTV, La Reppublica 

Alte stiri din Externe

Ultima oră