Rusia amenință că va viza transporturile de arme occidentale către Ucraina

12 Mar 2022
Rusia amenință că va viza transporturile de arme occidentale către Ucraina

Ministrul adjunct de externe al Rusiei a amenințat sâmbătă Statele Unite, spunând că Rusia poate viza livrările de arme către Ucraina, unde armata rusă avansează de două săptămâni, scrie radioteleviziunea belgiană RTBF.

„Am avertizat Statele Unite că livrarea de arme pe care o orchestrează din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci este și un act care face din convoaiele menționate ținte legitime”, a avertizat el Serghei Ryabkov într-un interviu cu postul de televiziune Pervy Kanal. El a citat în special sistemele portabile de apărare aeriană și sistemele de rachete antitanc.

Domnul Riabkov a mai declarat că „garanțiile de securitate” cerute de Rusia de la Occident, inclusiv asigurarea că Ucraina nu va adera niciodată la NATO, nu mai sunt valabile.

"Situația s-a schimbat complet. Întrebarea este acum să obținem implementarea obiectivelor liderilor noștri", a spus el, referindu-se la "demilitarizarea" Ucrainei pe care Kremlinul o cere.

„Dacă americanii vor, putem desigur să reluăm dialogul”, a adăugat el totuși, precizând că Moscova este pregătită în special pe tema acordurilor Start pentru limitarea arsenalelor nucleare.

„Totul depinde de Washington”, a conchis el.

 

Ryabkov a denunțat, de asemenea, sancțiunile SUA împotriva Moscovei ca fiind o „încercare fără precedent de a da o lovitură gravă diferitelor sectoare ale economiei ruse”, dar a insistat că Rusia va acționa într-un mod măsurat.

El a spus că Rusia nu are intenția de a expulza mass-media și companiile occidentale, adăugând: „Nu vom escalada situația”, scrie Times of Israel

Surse: Times of Israel RTBF

Alte stiri din Externe

Ultima oră