Facebook își apără politica privind apelurile la violență care au înfuriat Rusia: "nu avem nimic cu poporul rus"

12 Mar 2022
Facebook își apără politica privind apelurile la violență care au înfuriat Rusia: "nu avem nimic cu poporul rus"

Șeful Afacerilor Globale al Meta Nick Clegg a spus că schimbările aduse politicilor sale privind discursul instigator la ură care permit amenințările cu moartea împotriva lui Vladimir Putin se aplicau doar în Ucraina și s-au concentrat pe protejarea drepturilor oamenilor la exprimare ca expresie a autoapărării ca reacție la o invazie militară a țării lor, scrie The Telegraph.

Nu au existat modificări în ceea ce privește discursul instigator la ură „în ceea ce privește poporul rus”, a spus Nick Clegg, adăugând că acestea au fost temporare și vor fi ținute sub control.

"Nu avem nicio dispută cu poporul rus. Nu există nicio schimbare în politicile noastre privind discursul instigator la ură în ceea ce privește poporul rus", a adăugat el.

„Dacă am aplica politicile noastre standard de conținut fără nicio ajustare, am elimina acum conținut de la ucrainenii obișnuiți care își exprimă rezistența și furia față de forțele militare invadatoare, ceea ce pe bună dreptate ar fi considerat inacceptabil”, a scris Clegg.

E-mailurile meta interne văzute anterior de Reuters au declarat că modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență adresate soldaților ruși s-au aplicat pe piețele din: Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina. .

Comitetul de Investigații al Rusiei, care raportează lui Putin, a declarat că a lansat o „anchetă penală” împotriva Meta, susținând că angajații săi au cerut în mod ilegal violență împotriva cetățenilor ruși.

Sursa: The Telegraph, Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră