Tatăl lui Boris Johnson a obținut cetățenia franceză: "Sunt fericit să păstrez o „legătură” cu Uniunea Europeană"

22 Mai 2022
Tatăl lui Boris Johnson a obținut cetățenia franceză: "Sunt fericit să păstrez o „legătură” cu Uniunea Europeană"

Tatăl premierului britanic Boris Johnson, Stanley, în vârstă de 81 de ani, a obținut cetățenia franceză săptămâna trecută, a anunțat joi Agence France-Presse (AFP) de la Ministerul francez al Justiției. Fostul europarlamentar a făcut cererea în noiembrie pentru a păstra o „legătură” cu Uniunea Europeană după Brexit, scrie Le Point

Născut în Anglia dintr-o mamă franțuzoaică Stanley Johnson a solicitat cetățenia în noiembrie 2021, la consulul general al Franței la Londra. Cu mândrie, tatăl actualului premier britanic a dezvăluit că a obținut miercuri naționalitatea franceză.

Chestionat de BFM TV, vineri 20 mai, fostul europarlamentar a vorbit despre această legătură de sânge care îl leagă de Franța:

„Se pare că am fost mereu francez, dar a fost necesar să o revendic. Așa mi-au spus notarii în urmă cu câțiva ani, că eram francez prin mama, bunica și că trebuia să revendic acest lucru"

"Nu este o chestiune de a deveni francez. Dacă am înțeles bine, sunt francez. Mama mea s-a născut în Franța, mama ei era în întregime franțuzoaică și bunicul ei. Așa că pentru mine, este vorba de a revendica ceea ce am deja" , subliniase el.

Astfel fostul europarlamentar în vârstă de 81 de ani va avea un pașaport european și se spune că este încântat să mențină această „legătură” cu restul continentului:

„Sunt foarte fericit. Mă număr încă o dată printre membrii Uniunii Europene, asta e foarte bine. „Contează și la un nivel simbolic, sentimental, pentru că mama mea s-a născut la Versailles. Bunica ei, toată familia a fost acolo, așa că este ceva prețios pentru mine să revendic o parte din identitatea mea”, adaugă el.

„Nu poți exclude toate legăturile cu țara natală”
Stanley Johnson s-a opus Brexit-ului în 2016, înainte de a se retracta: „Am fost unul dintre primii cetățeni britanici care au fost numiți în Comisie în 1973, după care am fost ales deputat în Parlamentul European, așa că este adevărat că din punct de vedere profesional, am a fost absolut pentru uniunea economică. Acestea fiind spuse, după votul Brexit, am acceptat. „Întrebat despre reacția fiului său Boris Johnson, acesta nu „crede” că l-a jignit: „Timp de 25 de ani, a avut naționalitate americană pentru că s-a născut acolo. Nu se pot exclude toate legăturile cu țara natală. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră